Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Božićna akcija

Mate Janković djecu iz Dječjeg sela učio peći božićne kolače

Masterchef
Petar Glebov/PIXSELL
09.12.2011.
u 17:56

Uz člana žirija, još jednu humanitarnu akciju za pomoć djeci s posebnim potrebama pokrenuo je i bivši natjecatelj Vedran Beg. U pripremanju 10.000 kanapea Vedranu su pomogli pobjednik Šime Sušić i još osmero kolega

Veselje, zabava, igra i učenje trajali su puna dva sata, rekao je kuhar Mate Janković, koji je 11 štićenika SOS Dječjeg sela Hrvatska učio spravljati božićne kolače u gastroakademiji u Zagrebu.

Osjećaj ljubavi i topline

Djeca su od člana žirija prve sezone showa “Masterchef” naučila osnove pečenja i kuhanja, a Mate je pokazao i mnogo strpljenja dok je svojim malim učenicima objašnjavao neke kulinarske trikove. Osim kuhanja, mališani bez roditelja i roditeljske skrbi naučili su i izrađivati mirisne sapune. To ih je dodatno razveselilo i podarilo im osjećaj ljubavi i toplog okruženja.

– Vidio sam oglas da traže učitelja i odmah sam se prijavio. Divno je raditi s djecom i veseli me što im prenosim znanje – rekao je natjecatelj prve sezone showa Vedran Beg. Konobar iz Koprivnice sad je učitelj kuhanja u Obrtničkoj školi Koprivnica.

Kuhali i ‘mastechefovci’

Prošli je tjedan u predvorju škole organizirao humanitarnu akciju. Pozvao je još devet kolega iz Masterchefa. Pobjednik showa Šime Sušić, Srđana Jevtić, Željana Ančić, Nastasja Fišter, Marko Gajski, Ljubo Matulin, Matija Nikolić, Robert Žmire i Davor Šreng pomogli su mladim kuharima pripremiti i prodavati 10.000 kanapea te kolača. Novac od prodaje donirali su djeci s posebnim potrebama uključenoj u program školovanja za mlade pomoćne kuhare u njihovoj školi.

– Bio je velik odaziv građana Koprivnice koji su umjesto 10 davali i po 100 kuna za jedan kolač. Drago mi je da u blagdansko vrijeme pomažemo onima kojima je najpotrebnije – kaže Beg. Nada se da će se i njemu jednom ostvariti božićna želja, a to je da otvori bistro s organskom hranom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije