Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tvoje lice zvuči poznato

Mario Petreković: Više ne znam jesam li muško ili žensko, a u to nije sigurna ni moja djevojka

Mario Petreković
Foto: Nova TV
1/5
14.12.2014.
u 15:27

U popularnom showu Nove TV najbolnije mu je bilo kaže stavljati leće, a zbog svih osoba koje 'žive u njemu' ni djevojka Tena više nije sigurna s kime je u vezi

Majstor transformacije, voditelj, spasilac na bazenu, trener fitnessa i još tko zna koliko osobnosti skriva se u Mariju Petrekoviću koji već tjednima odličnim oponašanjem glazbenih zvijezda oduševljava gledatelje Nove TV u showu “Tvoje lice zvuči poznato”.

S obzirom na šaroliku plejadu zanimanja kojima se u životu bavio, postoji li neko njemu najdraže, pitamo Marija.

– Sad kada se prisjetim svih tih zanimanja, sjetim se kako sam sve te, nazovimo ih uloge, s radošću i veseljem odabrao i radio. Ono što me je uvijek držalo i veselilo bila je zabava i blesiranje. Uvijek je postojao prostor i postojat će, u bilo kojem zanimanju, da se uz naporan rad dobro zabaviš pa tako i rad postaje zabava, sreća, radost igra i veselje. Promatrajući sebe i svoje djelovanje od rane mladosti, smatram da je ovo čime se trenutačno bavim poziv koji sam odabrao i koji mi je vjeran drug u svim situacijama svih ovih godina. Od vrtića, škole, vojske, raznih putovanja i života u stranim zemljama, različitim zanimanjima, plesu, glazbi i sportskim aktivnostima, elementi zabave i blesiranja, pomaknute misli i mašta, bili su uvelike zastupljeni u mom slučaju – odgovara Petreković. Pjevanje, plesanje i oponašanje kategorije su u kojima je Mariju teško pronaći zamjerku. Postoji li ipak nešto u čemu nije dobar?

– Loš sam u tehnologiji, s kompjutorima. Loš sam... u biti ni u čemu nisam loš nego sam u svemu odličan! Recimo, odličan sam u nepoznavanju kompjutora i rukovanja njima, odličan sam u zaboravljanju ključeva, mobitela, stvari, torbi. Odličan sam u kašnjenju i odličan sam u kampanjskom učenju teksta i stvaranju stresa sebi i drugima... Ima toga još. Odlično, zar ne?
Najteži dio u showu mu je, priznaje, bilo transformirati se u likove koji su imali smeđe oči jer je morao nositi leće.

– Bolno, neugodno i suzavo – opisuje Mario i otkriva nam koliko je uživao u transformacijama u ženske likove.

Foto: Nova TV, RTL

– Što se tiče žena i transformacija u njih, bilo je fantastično. Puno prostora za zabavu i atraktivnost. Muškarcu je to fantastičan izazov i prostor za šalu a da pritom nije degutantan... Mnogo ženskih ruku na mom licu, bio sam njegovan i pažen i mažen i baš sam uživao u transformaciji u te krasne žene.
Dok su ostali muški natjecatelji tek u showu prvi put obuli štikle, Petrekoviću hod u visokim potpeticama nije nepoznanica.

– U povijesti svoje gluposti često sam se susretao s tim predmetom koji je čak i opjevan u jednom domaćem hitu, obuća koja je uvijek mamila moje poglede i budila erotska maštanja. U ranijim danima glupiranja često sam bio unajmljen kao lažna mladenka koju po svatovskom običaju podvaljuju mladoženji. Već sam tada nabadao u štiklama i dobio svoje prve kurje oči. Imam nešto utakmica u nogama sa štiklama – priznaje Mario i dodaje kako ne posuđuje štikle od djevojke Tene Hasanefendić. 
– Moja djevojka uopće nema pojma više s kim je, tko sam ja, tko su ti ljudi u meni, a kako se u svemu nevjerojatno slažemo, i ja sam se složio s njom pa više nemam blage veze tko sam. Jesam li muško ili žensko, mokrim li sjedeći ili stojeći. Imam li dlaka ili nemam, apsolutno mi je svejedno u ovome momentu. Meni je zapravo jako dobro i zabavno sve ovo. Napokon neki cirkus, usto organiziran – sretno je uzviknuo Mario. Za mentorice u showu, Ivanu Husar Mlinac, Martinu Tomčić i Sandru Bagarić, kaže da su drage i brižne, stroge i pravedne te stručne i požrtvovne mlade dame koje su natjecateljima pokazale tehnike pjevanja kojima se ne troše grlo i glasnice, što im je pomoglo da prežive i savladaju najveće prepreke i nesigurnosti u vokalnim i dramskim izvedbama.

– Kako uzeti dah, kako disati, kako upjevavati i zagrijavati se, to je za sve nas bio wellness za glasnice. Da nije bilo tako, mislim da bismo se već svi izraubali nakon četvrte emisije. Ostavile su nam znanje i dale oružje, na nama je hoćemo li to koristiti u budućnosti. Definitivno bih ponovio svaki sat i još više s djevojkama, pa makar i samo žlabrali, divne su, hvala im – zahvalno govori o mentoricama. Transformacije u Beyonce i Tinu Turner donijele su mu brojne komplimente zbog vrtenastih nogu i stražnjice na kojima bi mu pozavidjele brojne žene.

– A to je tako. Ja tu ne mogu ništa, ne žalim se. Ali to je genetika, vježba, sport i glazba, to je dar roditelja. Sretan sam da je tako... No hvala na komplimentu – kaže Petreković. Bez puno razmišljanja otkriva nam i tko mu je najveća konkurencija u showu. – To je Mario Petreković! U vječitom nadmetanju i borbi, ovaj konkurent i protivnik zadaje mi najviše muka. Ponekad se zabrinem da kampanjski pristup u zadnji čas pod dirigentskom palicom gore navedenog konkurenta može biti zamoran i stresan. A opet je zabavno kada ga stjeram u kut i pobijedim. Težak protivnik, ali ga volim – na svoj osebujan zafrkantski način odgovara Mario. 
S jednim drugim natjecateljem showa, Baby Dooksom, povezala ga je, kaže, ljubav prema starijim gospođama, a tu su ljubav zajedno opjevali u pjesmi “Bakica”.

– Ljubav prema starijim gospođama koje su još uvijek mladenačkog duha i velike penzije, orne za zabavu, radost i pjesmu, uvijek su bile moja ciljana skupina, a isto tako i ciljana skupina gospodina autora Baby Dooksa, koji je i pokrenuo ovaj simpatičan projekt. Svi oni koji se pronađu u tom tekstu i prisjete se svoje bakice ili pak neke druge bakice, definitivno su naša ciljana skupina. Pjevat ćemo o bakici koja voli sve što vole mladi, o bakici koja živi život punim plućima s ostalim bakicama, koja je neovisna, ima odličnu penziju i živi k’o bog. Mislim da to postoji. Tu su i Bizzo i Jana Fabjanič, još je tu junaka sa nama, želimo se malo zabavljati, ništa pretenciozno – objašnjava Mario poveznicu s Dooksom i za kraj nam otkriva svoje novogodišnje želje: – Da mi Djed Mraz donese čarobni štapić pa da mogu ispuniti tisuće želja. Volio bih se ponekad i naspavati i pojesti juhu s rezancima. Svim čitateljima i fanovima sretan Božić i veselu i zdravu novu godinu od srca želi obitelj 5reković.com.

>>Pobijedio Mario Petreković kao Lionel Richie, 10.000 kuna darovao udruzi Ulični suputnik

>>Mario Petreković zaglavio s kumom u vinskoj boci

Komentara 5

BR
brodludjaka
23:44 15.12.2014.

Baš te briga!!!! Važno je da si talentiran i bolji si od mnogih pjevača tamo.

HR
Hrvatska3014
17:42 14.12.2014.

Znači da je cilj emisije postignut!

HR
Hrvatska3014
17:43 14.12.2014.

Ako Mario misli da je tako, onda je sigurno tako!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije