Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BURAN ŽIVOT

Televizijska zvijezda živjela je kod udomitelja, udala se za grofa...

 Lorraine Pascale
Foto: Instagram
1/3
19.03.2017.
u 18:53

Lorraine danas ima tri kulinarske emisije, šest autorskih knjiga te dokumentarac o usvajanju djece tijekom kojeg je upoznala svoju biološku majku

Svojim zaraznim osmijehom i razmaknutim zubima osvojila je svijet modelinga, a mnogo godina nakon toga i srca gledatelja. Ona je Lorraine Pascale, 178 centimetara visoka tamnoputa Engleskinja karipskog podrijetla, kulinarska televizijska zvijezda koja je prodala milijun kuharica samo u rodnoj Velikoj Britaniji i čija životna priča ostavlja bez daha. 

Rođena je u studenome 1972. godine u sjeveroistočnoj londonskoj četvrti Hackney. Roditelji su je sa 18 mjeseci dali na posvojenje jer se nisu mogli brinuti o njoj, a posvojila ju je bjelačka obitelj iz Oxfordshirea. Njezini roditelji postali su Roger Woodward, poliglot koji je predavao španjolski na Oxfordu, i njegova supruga Audrey, medicinska sestra.

No rastali su se kad je Lorraine imala tri godine, pa je djevojčica nastavila živjeti s majkom, a otac se odselio i ponovno oženio. Lorraine je dalje rasla sretno sve dok se Audrey nije razboljela i nije se više mogla brinuti o njoj. S osam godina djevojčica je vraćena u dom, a potom je živjela kod niza udomitelja. Lorraine ni danas, kao 44-godišnja žena ne želi govoriti o tom razdoblju, nego samo kaže kako se ipak vratila svojoj majci na kraju, a onda dobila i stipendiju u školi u Devonu kad joj je bilo 11 godina.

Tamo je procvala i počela se baviti sportom, a onda ju je sa 16 godina spazila Beth Boldt, fotografkinja i lovac na modele koja je otkrila i Naomi Campbell te Ashtona Kutchera.
Mlada je Lorraine potpisala ugovor s modnom agencijom Synchro, obrijali su joj glavu da bude što egzotičnija i poslovne ponude počele su pljuštati sa svih strana. 

Odselila se u New York, gdje se družila s Robertom De Nirom i Mickeyjem Rourkom te radila s velikim fotografskim imenima kao što su Steven Meisel, Patrick Demarchelier, Bruce Weber i Ellen von Unwerth. Snimala je s Kate Moss, bila prvi tamnoputi britanski model na naslovnici američkog Ellea i postala muza Johna Galliana. U vrtlogu događanja na Manhattanu upoznala je jednoga pravog grofa i zaljubila se. Kaz Balinski-Jundzill bio je pravi poljski aristokrat s puno veza, bogat i uz to je svirao džez. Sa 23 godine Lorraine se udala i godinu dana poslije rodila kćer Ellu. 

No brak je potrajao samo četiri godine i nakon razvoda, za koji je izjavila da je od njega dobila sijede, Lorraine se vratila u London i prekinula manekensku karijeru.
Sa 27 godina i kao samohrana majka trebala je smisliti što će raditi. Kupila je tada knjigu za samopomoć “Koje je boje vaš padobran?”, koja potiče na isprobavanje raznih stvari u životu i naglavce se bacila u eksperimentiranje. 

Završila je tečajeve za uređenje interijera i za osobnu tajnicu, učila je hipnozu te čak bila pomoćni mehaničar u servisu Škode u britanskoj pokrajini Kent. 

“Znam, znam, Škoda. Ne zvuči baš glamurozno. Ali ako zagusti, znam promijeniti filtre na Fabiji ili Oktaviji”, našalila se Lorraine jednom prilikom.  No ništa joj nije sjelo kako treba dok se nije prijavila na tečaj hrane i vina na prestižnoj Akademiji Leith’s u Londonu. Zaljubila se u kuhanje i to je naprosto bilo to. Odradila je pripravnički staž u Mandarin Orientalu, počela raditi po restoranima, a onda je shvatila kako uz malo dijete neće moći raditi naporan kuharski posao. 

“Mislila sam si: ovo je problem, što ću sada? Pa sam stvari malo zaokrenula i odlučila raditi sama za sebe”, rekla je Lorraine otvorivši slastičarnicu u Covent Gardenu, gdje je radila muffine od mojita i limoncella te je ubrzo sa svojim proizvodima ušla u lanac dućana Selfridges po preporuci chefa Marca Pierrea Whitea. Godine 2008. i 2010. opskrbila je slavni dućan s više od tisuću božićnih kolača. 

Tu su je nekako nanjušili i producenti s BBC-ja te je uskočila je u cipele Sophie Dahl, čiji je kulinarski show “Delicious Miss Dahl” neslavno propao nakon prve sezone. Sophie naprosto sa svojim prenemaganjem pripadnice više klase nije bila simpatična gledateljima. 

U siječnju 2011. Lorraine je snimila show “Baking Made Easy”, koji je postao hit preko noći, baš kao i njezina kuharica. Danas ima tri kulinarske emisije koje se prikazuju u 70 zemalja svijeta, autorica je šest knjiga, a snimila je i dokumentarac o usvajanju djece tijekom kojeg je upoznala svoju biološku majku. 

I dalje živi u Londonu u Chelseaju, u kući gdje je već gotovo 20 godina, a kći Ella postala je glumica i redateljica. Ima isti simpatični razmak između prednjih zuba kao i mama Lorraine, s kojom je jako bliska, ali vrijeme dijeli i sa svojim ocem Poljakom, koji živi u Irskoj.

Slavna je kuharica nakon raskida dugogodišnje veze s filmskim producentom Gedom Dohertyjem dugo bila sama te je tek nedavno sramežljivo priznala za medije kako ima novog dečka i razmišlja o usvajanju djeteta. 

>>Ani Ugarković sedma godina ljubavi nije krizna

>>Zaludila publiku: Svi čekaju njezin kulinarski show da bi vidjeli gole grudi​

Komentara 1

Avatar Ironman0105
Ironman0105
23:37 19.03.2017.

simpaticni razmak medju zubima???onda i zeljko hudek ima simpaticni trbuscic???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije