Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lucia i Vid

Ljubavni par iz serije Horvatovi u stvarnom se životu voli dvije godine

lucia i vid
Foto: PR FOTO
26.11.2015.
u 11:52

Dvoje mladih glumaca kaže da nije očekivalo da će ih ljudi zaustavljati na cesti i prepoznavati, a to im je sada svakodnevica

Ljubav je u stvarnom životu Vida Ćosića i Luciju Luque spojila prije gotovo dvije godine, a RTL-ova serija Horvatovi spojila ih je i pred televizijskim kamerama.

Savjeti Bojane Gregorić

Vid u seriji glumi srednjoškolca Grgu Hohnjeca, a Luciju odnedavno gledamo u ulozi Tine, nove učenice u Grginu razredu. Oboje su polaznici dramskog studija ZKM-a preko kojeg su i saznali za audiciju i dobili uloge.

– Nisam nikada mislio da mogu igrati lika poput Grge i dosad sam izbjegavao komedije jer sam mislio da mi takvi likovi ne pristaju, ali ispostavilo se da je suprotno i sad mi je super što igram lik koji je sasvim drugačiji od mene – kaže nam Vid.

Tempo snimanja, slažu se i Vid i Lucia, nije naporan jer jednu epizodu snimaju tri dana.

– Definitivno smo kroz ovo snimanje stekli radne navike i puno naučili od ostalih glumaca, ali i dalje ne odustajemo od namjere da upišemo Akademiju – zajedno govore Lucia i Vid.

On je već dva puta pokušao upisati Akademiju, ali nije mu pošlo za rukom, a Lucia, kći poznatog glazbenika Ricarda Luquea, kaže kako odmalena glumata i od sedme je godine u ZKM-u.

– Nikada nisam imala nijedan drugi izbor osim glume, eventualno je možda i glazba igrala ulogu. Tata me podržavao i u glumi i u glazbi i pustio me da odaberem ono što mi najviše odgovara – kaže Lucia i dodaje kako su joj i glumci sa seta savjetovali da upiše Akademiju.

– Baš mi je nedavno Bojana Gregorić rekla kako je snimanje serije super iskustvo, ali mi je preporučila da upišem i Akademiju – veli Lucia, a Vid se nadovezuje:– Plan nam je otići na prijamni sljedeće godine jer diploma je ipak nužna da bi se radilo u kazalištu, što nam je prioritet.

Vid je u Horvatovima od početka, dok je Lucia dio tima postala nedavno, a na pitanje je li im je lakše jer glume zajedno Vid odgovara:– Lakše je kad glumiš s nekim koga poznaješ. Mi smo već dosta glumili zajedno i, kad je Lucia došla, bilo mi je potpuno prirodno što smo zajedno na setu.

Tresla se kao prut

Lucia se prisjetila kako je njoj bilo prvi put u Horvatovima glumiti s dečkom.

– Kad sam imala prvu scenu, tresla sam se kao prut i prestravila sam se kamere jer nisam znala kako što funkcionira. U mojoj prvoj sceni bio je i Vid, a ja sam prije toga molila Boga samo da on ne bude u toj prvoj sceni jer pred njim imam najveću tremu. Kako vrijeme teče, lakše mi je što smo zajedno u kadru jer mu nije problem ispraviti me i velika mi je pomoć – kaže Lucia.

Kada je počelo snimanje serije, Bojana Gregorić i Doris Pinčić Rogoznica upozorile su ih da će ubrzo imati problema s obožavateljima.

– Meni se to činilo nestvarno jer ovo je ipak Hrvatska, ali sad nam se događaju zbilja smiješne situacije u kojima nas djeca znaju vidjeti u tramvaju i počnu vikati za nama. Ili, dok se vozimo u autobusu, razgovaraju o Vidovu liku i ne znajući da je on u busu – kazali su nam Vid i Lucia. 

>>Zvijezda 'Horvatovih': 'Prerano je reći hoću li glumiti kad narastem'

>>'Žene me napadaju, ali ih ignoriram jer sam zaljubljen'

Komentara 1

RO
rokenrola
20:12 29.11.2015.

Sad sam i ja sretna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije