Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Televizijska posla

Ljubav ovih bračnih parova rodila se na poslu

VEJZOVIĆ
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/6
25.03.2017.
u 10:30

Romanse na radnom mjestu mnogima se ne čine kao dobra ideja. No brojni domaći i televizijski parovi dokazuju upravo suprotno: da su isti interes uz ljubav i poptovanje - dobitna kombinacija

Da strast i entuzijazam prema istom poslu često mogu biti karika koja čvrsto drži brak, dokazuju i ljubavne priče nekih od najpoznatijih televizijskih parova u Hrvatskoj. 
Svi su se oni (uglavnom) upoznali u poslu, kliknuli na prvu i tijekom zajednički provedenih trenutaka na radnome mjestu shvatili da se sviđaju jedno drugome. U glas nam potvrđuju da ako partneri uz ljubav i poštovanje dijele i iste interese te strast prema poslu – onda je to pun pogodak.

ŽELJKA OGRESTA I DUBRAVKO MERLIĆ

Jedan od najdugovječnijih televizijskih brakova imaju novinarka Željka Ogresta i producent Dubravko Merlić, koji već 27 godina uspješno usklađuju privatni i profesionalni život. 
Par se upoznao 1988. godine, nakon što je Željka prešla s Radija 101 na Radio Sljeme i tamo se upoznala s Dubravkom.  

“Od prve smo kliknuli i shvatili da imamo iste poglede na posao”, kaže nam Željka. Kao jedan od najpoznatijih poslovno-privatnih parova u Hrvatskoj, tijekom svih ovih godina surađivali su na brojnim projektima, mnoge zajednički i osmislili te realizirali, no samo su jedanput zajedno i radili – i to na radiju. “Zanimljivo je da se nikada nismo našli zajedno u kadru, no to ne znači da i nećemo”, sa smijehom nam kaže Željka i otkriva tajnu njihova dugogodišnjeg braka: “Osim ljubavi, mora biti i poštovanja, a ako partneri još dijele iste interese – onda je to pun pogodak.”  Ona i Dubravko roditelji su troje djece, 25-godišnje Maje, 22-godišnjeg Mateja i 12-godišnje Marte. Poznati je bračni par nebrojeno puta izjavio kako su presretni što su uspjeli sačuvati svoju obitelj te da svaki slobodan trenutak provode s djecom na imanju u Zagorju.

NEVENA RENDELI I MAK VEJZOVIĆ
HRT-ova urednica i voditeljica Nevena Rendeli Vejzović trenutačno uživa u svakom trenutku svog života jer uspješno plovi i privatnim i poslovnim vodama. Naime, Nevena vodi mozaično-zabavnu emisiju #volimnedjelju nedjeljom na Prvom programu HTV-a, a sa suprugom Makom Vejzovićem ovog će ljeta prvi put postati mama, i to blizanaca. 
Kruna je to ljubavi s direktorom fotografije na HTV-u, s kojim se Nevena zapravo zna od djetinjstva, odnosno osnovne škole u kojoj su zajedno pohađali dramsku grupu.
No zajednički rad na Neveninu autorskom dokumentarcu “Ironwoman” te na emisiji “Šušur” prošlog ljeta na Hvaru zbližio ih je te su nakon nekog vremena oboje shvatili da ih osim posla i prijateljstva vežu puno dublji osjećaji. Par se vjenčao godinu dana nakon što su stupili u vezu.

IGOR BOBIĆ I DAMIRA GREGORET
Gledatelji RTL-a gotovo svakodnevno mogu pratiti bračni par Bobić – Gregoret, koji zajedno radi na RTL-ovim vijestima: Igor kao urednik, a Damira kao politička novinarka koja se često javlja uživo s mjesta događaja. Taj televizijski par 17. svibnja ove godine proslavit će tri godine bračnog života, a roditelji su preslatke djevojčice Bianke, koja će u kolovozu također napuniti tri godine. Par se upoznao kada je Damira kao mlada novinarka iz rodnog Splita prešla u zagrebačku redakciju RTL-a, gdje joj je Igor bio šef. Baš kao i drugi parovi, i oni dokazuju da ih je spojila činjenica da imaju puno toga zajedničkoga. Naime, oboje gaje strast prema novinarstvu, novim pričama i adrenalinu koji taj posao donosi. No zanimljivo je kako su vrlo uspješno tajili svoju vezu, za koju su znali samo bliski prijatelji i kolege s posla, sve dok nije bila vidljiva Damirina trudnoća. O svom privatnom životu uredničko-novinarski par ne voli govoriti i u pravilu se rijetko pojavljuju u javnosti.

DAMIR SMRTIĆ I MAJA NJIRJAK
Jedna od najsvježijih ljubavi s Prisavlja svakako je ona novinarke i urednice Vijesti iz kulture Maje Njirjak te urednika i voditelja HTV-ova Dnevnika 3 Damira Smrtića. I njih je spojio posao, i to prošlog ljeta, kada su se i počeli viđati. Naime, par je radeći u kasnome večernjem programu često s kolegama s posla znao popiti piće, a kroz priče i smijeh Maja i Damir su shvatili da jedno drugom postaju sve simpatičniji.
“Teško mi je u nekoliko riječi reći čime me je Damir osvojio. Mnogo mi se toga sviđa kod njega, imamo puno toga zajedničkog, super se razumijemo, sjajno nadopunjujemo”, izjavila je nedavno Maja za medije. Zanimljivo je kako se njih dvoje zapravo znaju godinama, a prije desetak godina čak su zajedno i izašli na kavu. No tada nisu osjetili ništa više od prijateljskih emocija.  “Družeći se prošlog ljeta, s vremenom smo shvatili da imamo dosta toga zajedničkog. I tako je to krenulo: pokoja kava, neka lijepa riječ, osmijeh...” otkrila je Maja, dok je Damir istaknuo kako njihovoj vezi sasvim sigurno ide u prilog činjenica da rade zajedno.
“Stvarno nam je lijepo zajedno, a viđamo se gotovo svaki dan jer oboje praktički živimo na televiziji”, rekao je 42-godišnji novinar i urednik na HRT-u.

ZLATA MÜCK I SAŠA SUŠEC
Voditeljica i novinarka Zlata Mück i sportski komentator Saša Sušec upoznali su se radeći zajedno na HTV-u. Za njihovu su vezu znali tek bliski prijatelji i suradnici, a par ne želi u javnosti iznositi detalje privatnog života. Uza sve to rijetko izlaze na društvena događanja. No voditeljica emisije “Dobro jutro, Hrvatska” i voditeljica na radiju Antena Zagreb u intervjuu za časopis Story otkrila je kako bi voljela da njihov trogodišnji sin Tin dobije brata ili sestru. 
Na pitanje koji se televizijski program u njihovu domu gleda, s obzirom na to da je Saša sportski novinar, a Zlata radi u mozaično-zabavnom programu, Zlata je odgovorila: “Gledamo Dnevnik, ‘Potjeru’, utakmice Lige prvaka, ali zapravo ne provodimo previše vremena pred TV ekranom.”

ZORAN I LIDIJA ŠPRAJC
Urednik i voditelj “RTL Direkta” i njegova supruga Lidija upoznali su se na Prisavlju prije više od 20 godina, kada je Zoran radio kao novinar, a Lidija kao lektorica. Zoran je Lidiju zaprosio tako što joj je pružio komad papira na kojem je trebala zaokružiti “da” na pitanje hoće li se udati za njega. Poznati novinar priznaje kako je i danas spreman na razne duhovitosti. Nakon 20 godina braka iza sebe, često ističe potporu supruge te njihove djece, 16-godišnje kćeri Franke te 15-godišnjeg sina Mirona i 13-godišnjeg Darjana. A na pitanje je li njegov medijski autoritet prisutan i kod kuće, u nedavnom intervjuu za časopis Story otkrio je: “Kod kuće vrijedi istinski autoritet moje supruge, a moj autoritet uglavnom počiva na dubokom i jakom glasu. Ali mislim da su već davno svi prokužili da iza toga stoji tata jako slab na kćer i sinove, pa me uglavnom mogu kupiti s nekoliko lijepih riječi i onda odmah zaboravim sve što me je eventualno razljutilo. Pogotovo otkako radim ‘RTL Direkt’ u ovoj večernjoj smjeni, doista se svi skupa jako malo viđamo preko tjedna i onda mi je stalo da ono malo vremena što provodimo zajedno bude što kvalitetnije i ljepše.”

ŽELJKO VELA I DOMINIQUE BRATOVIĆ VELA
Željko Vela, sportski novinar i sportski direktor tvrtke “Sportska dimenzija”, svoju je suprugu Dominique Bratović upoznao još na fakultetu sociologije. A kada se održavala audicija za 3. program HTV-a, zajedno su, tada već kao par, prošli i počeli raditi u istom poslu. Željko je punih 15 godina radio kao sportski novinar i komentator na HTV-u, dok je njegova supruga odabrala obrazovni program.  “Premda smo tolike godine zajedno radili na HTV-u, zapravo se nismo viđali na radnome mjestu jer je HTV ogromna kompanija. No ono što je možda otežavajuća okolnost rada u istoj branši jest činjenica da posao neminovno nosiš doma i o njemu raspravljaš i u privatno vrijeme. Istodobno, to je i olakšavajuća okolnost jer vas supružnik razumije kada u zadnji trenutak morate odgoditi, primjerice, neku planiranu obvezu. Lakše se ipak razumiju svi problemi i poteškoće kada ste u istoj branši”, otkrio nam je poznati komentator. Njihovi sinovi, 19-godišnji Tino i 13-godišnji Slaven, za sada ne pokazuju ambicije krenuti stopama svojih roditelja.

HRVOJE I MELITA HRENGEK
Vukovarka Melita Hrengek nije ni slutila da će joj audicija za spikericu na HTV-u 1996. godine donijeti ljubav života. Melitu je, kako je jednom ispričala za medije, Hrvoje, koji je tada već radio na televiziji kao novinar, jednom prilikom zatražio da pročita tekst za njegov prilog. Tada joj je komplimentirao kako ima najljepši glas, a tek poslije priznao da nije ni čuo što čita te da je izmislio tri rečenice kako bi se upoznali. Hrvoje je Melitu zaprosio poput pravog Romea u talijanskoj Veroni, i to nakon šest mjeseci veze, a ove će godine par proslaviti 14 godina braka. Inače, dugogodišnja voditeljica i novinarka u desetak HTV-ovih emisija već godinu i pol radi u PR odjelu matične kuće, dok je Hrvoje novinar i urednik u sportskom programu. Kada ne rade, izbjegavaju društvena događanja. Čuvaju svoju intimu samo za sebe i najviše se vole opuštati na putovanjima.

>>Tri poznate mame očekuju ukupno petero djece

>>Damir Smrtić i Maja Uštar Njirjak novi su ljubavni par​

Komentara 6

Avatar dr. Evil
dr. Evil
10:22 25.03.2017.

Novi reality show...Ljubav je na TV-u

DU
Deleted user
11:11 25.03.2017.

a jel Bago našao decka?

DU
Deleted user
12:11 25.03.2017.

Kao učenici u školi smo uvijek znali koji učitelj huzi učiteljicu njemačkog ili hrvatskog. pa oda promjena... Ali tu nije bilo ljubavi... Čak smo i mi učeici nosili namještaj učiteljicama. neke su čak bile u nekom braku...Otkad su došli klerici na nastavu svi se samo zaljubljuju i samozadovoljavaju. Nezadovoljstvo u društvu je vidljivo. Premalo seksa. A ove romantike... fake stories....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije