Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lana Klingor Mihić:

'Kod kuće me suprug i kćeri sad zovu Masterštefica!'

Lana Klingor
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
25.05.2016.
u 21:30

U finalnom dvoboju Celebrity Masterchefa Lana Klingor Mihić kuhala je bolje od suparnika Igora Barberića

Tijekom jedanaest tjedana u Celebrity Masterchef kuhinji Lana Klingor Mihić žiriju je servirala odlična jela pa je nerijetko dobila komplimente kako se njenih tanjura ne bi posramili ni vrhunski restorani. Odlične organizacijske sposobnosti, poznavanje kulinarskih tehnika i malo sreće u sinoćnjoj finalnoj epizodi Lanu su doveli i do pobjede u ovom showu Nove TV.

Korisne lekcije o rižotu

– Kod kuće me sad zovu Masterštefica! Pobjedu sam proslavila prvo s cijelom produkcijskom ekipom, a nakon toga kod kuće sa svojim curicama i suprugom – pohvalila nam se Lana novim nadimkom i otkrila tko su bili njeni favoriti u showu.

– Moj favorit od prvog dana su bili Ricardo i Hrvoje, no kako je natjecanje išlo dalje, postalo je očito da Igor Barberić vrlo dobro vlada svime što dobije u zadatak, a njegova me veganska kuhinja naprosto oduševljava. Osim toga, njegova je moć pripreme mesa, unatoč tome što je vegan, nevjerojatna – hvali svoje suparnike PR i event menadžerica. Jelo na koje je najponosnija u Masterchef avanturi replika je zadanog jela koje je imalo više od deset komponenti i koje ju je i dovelo do finala u kojem je kulinarske snage odmjerila s Igorom Barberićem. S obzirom na brojne pohvale žirija i njenu veliku ljubav prema kuhanju, pitamo Lanu mašta li o otvaranju svog restorana?

– Uh, ovo je škakljivo pitanje. Unatoč tome što sam osvojila titulu Masterchefa u showu, ne smatram se vrhunskim chefom i još bih puno, puno toga morala naučiti da bih se približila pravim chefovima, no odgovor je da. Već mi nekoliko godina prolazi kroz glavu jedan mali bistro u kojem se ponuda stalno mijenja i u kojem kuham svoja omiljena jela – priznaje Lana. Ako se odluči na taj korak, zasigurno će joj dobro doći i lekcije naučene u ovom showu, a kao najzanimljivije Lana izdvaja sljedeće.

– Tajna za najkremastiji rižoto, izrada raznih pjenica s pomoću cifona i otkoštavanje cijelog pileta da ostane u jednom komadu vrijedne su lekcije – veli. U obitelji Klingor Mihić nije jedina koja zna odlično baratati kuhačom, naime i Lanin suprug Ante vješt je za štednjakom.

Djeca blitvu izbjegavaju

– Ante priprema najfiniju tjesteninu na svijetu. U posljednjoj trudnoći primili su me trudovi. Rekla sam mu: “To je to, ajmo polako u bolnicu, ali molim te, napravi mi prije šarenu tjesteninu s tikvicama da se najedem kao čovjek prije svih muka – kroz smijeh se prisjetila. Lana je mama triju djevojčica, Kiare, Marle i Mike, i često dnevni jelovnik mora prilagođavati njihovim željama.

– Kao i sva druga djeca izbjegavaju blitvu u širokom luku, a najomiljenije jelo su im gyoze – veli Lana i otkriva nam što je za nju pravi gastronomski užitak.

– Gastronomski užitak mi je jedno sedam sljedova chefa Andreja Barbierija, od kojih je većina sirova. Pritom ne mislim na njegovo tijelo, nego njegovu hranu – šaleći se govori. Show je bio humanitarnog karaktera i Nova TV će obrtničkoj školi u Požegi osigurati opremanje kuharskog kabineta, a s partnerom showa osigurat će i namirnice za potrebe Srednje škole Hvar koja ima područne škole i u Hvaru i u Jelsi.

Komentara 6

TH
than
23:56 25.05.2016.

Od pocetka se vidjelo koga favoriziraju. Uopce im ovo nije trebalo. Nakon onog showa gdje je mastercher objavio u HR da je jedan pobjednik, a u BiH drugi. Okrenuli su se nekim celebrityma. Salu na stranu sto vecina ne zna tko su oni (jedini celebrity u ovoj sezoni je recimo to bio glumac Lucev, ako ga mozemo tako nazvati,sve ostalo je sve samo ne ta rubrika), ali vidjelo se od pocetka da je vuku

Avatar annex
annex
14:26 26.05.2016.

Možda je ona stvarno najbolja i zaslužena pobjednica, ali brate da je antipatična, što jest, jest. Naprosto ju ne možeš gledati i fala Bogu da nam nije "zapjevala", ako se taj njen oblik glasovne artikulacije uopće može tako nazvati.

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
03:48 26.05.2016.

Kakav celeb ??? Tko je ona ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije