Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kulinarski show

Kreće 'Tri, dva, jedan - kuhaj'! Tko najbolje priprema domaća jela

kuhaj
Foto: Nina Đurđević/PIXSELL
1/12
23.03.2014.
u 10:00

A da ljubav prema kuhanju i želja za stjecanjem novih znanja ne poznaju godine, dokazuju kandidati Anka Cvitanović (19) i Milivoj Mumelaš (72), najmlađa i najstariji sudionik showa.

Nešto se opet sočno kuha u kuhinji RTL Televizije!

Četrnaestero kandidata novog kulinarskog showa “Tri, dva, jedan – kuhaj!” od ovog ponedjeljka odmjerit će vještine u spravljanju najpoznatijih hrvatskih tradicionalnih jela, od kojih će neka biti i ona pomalo zaboravljena, i to baš onako kako su ih nekad spravljale naše bake.

Natjecatelji će pripremati i specijalitete bosanske i talijanske kuhinje, a pobjednik će osvojiti sto tisuća kuna. Jela će ocjenjivati žiri, jedan od najomiljenijih TV kuhara Tomislav Špiček i urednica časopisa “Mrvica” Željka Klemenčić, kojima će se svaki tjedan pridružiti jedan od devet gostujućih članova žirija koji će predstavljati određenu regiju, a voditeljica je Antonija Blaće.

Foto: Nina Đurđević/PIXSELL

Foto: Nina Đurđević/PIXSELL

Bačena jela

A da ljubav prema kuhanju i želja za stjecanjem novih znanja ne poznaju godine, dokazuju kandidati Anka Cvitanović (19) i Milivoj Mumelaš (72), najmlađa i najstariji sudionik showa. Anka se, otkriva, odmalena vrzmala mami oko nogu u kuhinji.

– Vjerujem da će mi najbolje ići dalmatinska jela jer sam iz Imotskog. Pripremam i dobru sarmu, kiseli kupus sa suhim mesom i domaće juhe ­– kaže Anka koja se ne srami svojih kulinarskih neuspjeha.

– Puno sam puta bacila neuspjelu kremu za kolače ili biskvit koji se nije dovoljno podigao – priznaje. Neko je vrijeme živjela u Njemačkoj te ističe da su Nijemci vrlo ekonomični kad je hrana u pitanju.

– Od preostalog pire-krumpira Nijemci idući dan naprave njoke – kaže Anka, u čijim jelima uživa i njezin dečko Mijo.

– On zna napraviti ono osnovno, ispeći jaja, pomfrit, šniclu, a šnenokle su mu specijalitet – otkriva. Iako je među njima razlika od 53 godine, Anka je na setu showa najbolje “kliknula” s Milivojem Mumelašom.

Kuha prema receptima iz 19. st.

– Rasturit ću s domaćom svinjskom mašću koja je najbolja masnoća, bolja i od maslinova ulja, te čvarcima. To je temelj kuhinje sjevernih krajeva Hrvatske – govori Milivoj, sretan što će u showu pripremati i jela koja je spravljala još njegova baka. Ponosan je vlasnik kuharice s receptima iz 19. stoljeća te se u kuhanju ravna prema toj knjizi.

– Ne koristim pojačivače jela ni industrijske začine, nego isključivo prirodne začine, razne trave, češnjak, luk, peršin, mrkvu i ostalo – kaže Mumelaš koji je još kao desetogodišnjak razvukao svoje prvo tanko tijesto za štrudlu.

– Mama je mislila da neću uspjeti, ali jesam – smješka se Milivoj.

>>Na setu novog kulinarskog showa zaplakale i sve ostavile u nevjerici

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije