Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tri, dva, jedan –kuhaj!

Kome će puževi večeras pobjeći s tanjura?

tri, dva , jedan - kuhaj!
Foto: RTL
1/7
24.04.2014.
u 14:45

Bez obzira što se u njezinoj Zagori puževi, uz zmije, jegulje i žabe, odavna smatraju delikatesom, Anka je jedina natjecateljica koja jednostavno nije mogla žive puževe ubaciti u vrelu vodu pa je to umjesto nje obavila Đurđica.

Tjedan Dalmatinske zagore je pri kraju, no prije negoli žiri donese nove odluke, natjecatelji će se u današnjoj temi morati posvetiti živim puževima, koji bi im trebali potaknuti maštu i kreativnost…

Kome puževi neće pomoći na putu do finala i koga će stajati dvoboja, doznat ćemo večeras u novoj epizodi „Tri, dva, jedan –kuhaj!“.

Tema posljednjeg dana ovotjedne zagorske kuhinje je kreativni ručak, a kako bi kod natjecatelja proradila mašta i inovativnost, žiri im je na kuhinjskim stolovima ostavio glavnu namirnicu – puževe. Bili su omiljena hrana kineskih careva, stari Grci cijenili su ih kao pravu poslasticu, a Rimljani su ih toliko jeli da su ih morali početi uzgajati.

Foto: Marko Lukunić/Pixsell

Nutritivno su bogati aminokiselinama i bjelančevinama, niskokalorična su namirnica pa se smatraju dijetalnom hranom. Bez obzira što se u njezinoj Zagori puževi, uz zmije, jegulje i žabe, odavna smatraju delikatesom, Anka je jedina natjecateljica koja jednostavno nije mogla žive puževe ubaciti u vrelu vodu pa je to umjesto nje obavila Đurđica.

Bisera ih, naravno, nikada dosad nije pripremala, dok su ostali s puževima imali kakva- takva iskustva. Zlatan i Natalija su ih radili kod kuće kao gulaš, a Milivoj ih je još kao dijete s djedom i bakom sakupljao nakon kiše. Mile se neće moći odlučiti bi li puževe pripremio kao ražnjiće ili na gulaš verziju, onakvu kakvu radi njegova majka, dok će Nenad ponovno dobiti inspiraciju i od puževa napraviti čak četiri jela. Od silne gužve na njegovom kuhinjskom stolu, gostujućem članu žirija, Siniši Paviću, učinit će se da je jedan puž pobjegao iz tanjura!

Kreativnost i puževi danas bi nekog od deset natjecatelja mogli spasiti mogućeg dvoboja.

>>Borbu s vojničkim arambašima i prisnacem dobila Anka!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije