Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novo na televiziji

Knjaz radi Survivor, ali na hrvatski način: Kako preživljavaju penzionerka, nezaposleni i student

Survivor
Foto: VL
1/4
16.07.2014.
u 12:09

Gledat ćemo drame "Patrola na cesti" i "Pravila i izuzeci" te humorističnu seriju "Glas naroda"

Nakon raspisanog natječaja, glavni urednici HTV-a odabrali su 34 projekta iz vanjske produkcije koja će postati dio prisavskog TV programa.

Među 17 dokumentarnih filmova i serija odabrani su: "Sir i vrhnje", filmski esej o zagrebačkim mljekaricama redateljice Kristine Leko, dokumentarac o pjegavom sveznalici iz Modre laste "Dragi Lastane" Irene Škorić, "Zlatna košarka Mirka Novosela", 3. sezona serijala "Heroji Vukovara", "Jezik, rod, spol", serijal "Betonski spavači", "Obiteljsko stablo hrvatskih novina" i "Dan ludila"...

– "Obiteljsko stablo hrvatskih novina" bit će retrospektiva hrvatskog pisanog novinarstva. U sedam epizoda obradit ćemo omladinski tisak i novine 80-ih godina, Vjesnik, EPH i Večernji list (Styria), regionalni tisak, novine u vihoru rata 90-ih i na kraju tabloide – otkrio nam je Nebojša Taraba iz produkcijske kuće Drugi plan.

Emisija o poduzetništvu

Na HTV-u 1 moći će se vidjeti vanjske dramsko-igrane serije "Patrola na cesti" te "Pravila i izuzeci", humoristična serija "Glas naroda", emisija o poduzetništvu "Snaga volje" i dokumentarni serijal "Imati ili biti – priče društvenih poduzetnika". Među pet novih projekata na HTV-u 2 (igrani, dokumentarni i mozaični serijali za mlade) bit će i zabavno-mozaični serijal "Hrvatski survivor" tvrtke "Sirovina i sinovi" producenta Roberta Knjaza.

– Ironično smo to nazvali "Hrvatski survivor" jer ćemo kroz osam epizoda i tri lika – penzionerku, nezaposlenog i studenta – pokazati kako se to preživljava na hrvatski način, čime se zapravo bavi većina hrvatskih građana.

Portreti filozofa

Probat ćemo napraviti vodič za preživljavanje u Hrvatskoj – rekao nam Knjaz. U pet vanjskih emisija na HTV-u 3 su i kratki "Duhoviti portreti filozofa" za koju Hrvoje Matasović kaže da će biti serijal od 20 petominutnih epizoda u kojima će se, kroz animirane likove, prikazati anegdote iz života glasovitih filozofa, a narator će biti Vili Matula. Na HTV-u 4 zaživjet će emisija "Kod budućnosti" te serijal "Bajkovita Hrvatska".

>>Humor 'Svlačionice' raspao se kao i bivša Jugoslavija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije