Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jan Begović

Zvijezda 'Horvatovih': 'Prerano je reći hoću li glumiti kad narastem'

Jan Begović
Foto: Promo foto
10.11.2015.
u 14:00

Odličan učenik šestog razreda kao sedmogodišnjak je rekao roditeljima da želi glumiti, a jednog dana želi biti slobodnjak koji će puno putovati

Otac na službenom putu, Smogovci, Lažeš Melita, Koko i duhovi, dio je filmova i serija koje su nam otkrile glumačke talente poput Morena de Bartolija, Edina Breškija, Gorane Stepanić i Antonija Parača. Ovaj niz uspješno nastavljaju i mladi glumci RTL-ove serije "Horvatovi", među kojima kritičari ističu Jana Begovića, a neki ga čak uspoređuju i s mladim Slavkom Štimcem.

Nagrada za sinkronizaciju

Laskaju li mu ovakve usporedbe upitali smo Jana, a ispričao nam je ponešto o hobijima i potencijalnim zanimanjima.

– Mislim da su usporedbe sa Slavkom Štimcem malo pretjerane, ali istina je da sam u glumi dosta napredovao zahvaljujući Horvatovima i zaista uživam kad sam na setu – priča Jan čije je prvo glumačko iskustvo bilo u seriji Larin izbor.

– Da želim biti dijete glumac roditeljima sam rekao kada sam imao sedam godina i upisali su me u dramsku grupu, a već s osam godina dobio sam prvu ulogu. Velika ljubav mi je sinkronizacija crtića i glas sam posudio likovima u dugometražnim animiranim filmovima kao što su Avanture gospodina Peabodyja i Shermana, Pet legendi, Rio 2... O sinkronizaciji me puno naučila Ivana Vlkov Wagner, a 2014. godine dobio sam i nagradu "Sinki" za najbolju dječju sinkronizaciju – kaže 12-godišnji Jan. Na pitanje želi li da mu gluma postane životno zanimanje, veli:

– Prerano je za takve odluke. Sigurno i gluma ulazi u uži krug budućih zanimanja. U tom krugu još su i fotograf i režiser. Svakako bih se volio baviti nekim slobodnim zanimanjem pa bih mogao putovati, upoznavati nove ljude i boraviti u prirodi – kaže učenik šestog razreda koji u Horvatovima glumi nestašnog Branimira s kojim, kaže, ima malo sličnosti.

– Istina je da, poput Branimira, volim ponekad raditi sitne nepodopštine, ali više kod kuće i vani, a manje u školi i ne toliko kao Branimir. Razlikujemo se po tome što sam ja odličan učenik i po tome što u stvarnom životu nemam braće i sestara – objašnjava.

Nedostaje mu sport

Gluma često znači i odricanje, a to je iskusio i Jan– Zbog intenzivnih snimanja morao sam propustiti treninge košarke i put u Ameriku ljetos, ali čim završi snimanje to ću nadoknaditi. Najviše se veselim što ću se ponovo baviti sportom, ali još nisam siguran hoće li to i dalje biti košarka ili možda bejzbol – ističe i dodaje da su mu hobiji i crtanje, čitanje i skupljanje stripova. Dotad će iskoristiti svaku priliku da od starijih kolega nauči što više o glumi.

Goran Navojec, Bojana Gregorić-Vejzović i Ljubo Kerekeš me najviše savjetuju i brinu se o meni, ali i svi ostali i znam da su mi Horvatovi dobra škola – zaključuje Jan.

>>'Žene me napadaju, ali ih ignoriram jer sam zaljubljen'

>>Nisam stroga, djeca me vrte oko malog prsta

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije