Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
savršene replike

Najviše pohvala za ulogu Jackie dobila Jacqueline Bisset, a Katie Holmes najviše razočarala

Advertising Art
Foto: Promo
26.07.2014.
u 18:00

Njezina odlučnost i način na koji je odigrala Jackie zapanjili su filmske kritičare, a pritužbe na ovaj film imala je samo prava Jackie. Nije htjela komentirati je li zadovoljna glumom Jaclyn Smith, ali je prigovarala kako su krivo prikazani neki detalji iz njezina i Johnova života.

Graciozno držanje, aristokratski stav, nježan glas, sve su to asocijacije na spomen najpopularnije prve dame Amerike - Jacqueline Kennedy, od milja zvane Jackie.

Izazvala bijes prve dame

Intrigantnu priču o Jackie, njezinu životu prije, ali i poslije Bijele kuće, na filmsko platno prenijeli su mnogi redatelji kojima je najveći izazov i zadatak bio pronaći glumicu koja može utjeloviti sve Jackine odlike. Na HRT-u trenutno u ulozi Jackie u seriji "Kennedyjevi", snimljenoj prije tri godine, imamo priliku gledati Katie Holmes. Fizički ova glumica dosta sliči Jackie i kritičari su polagali velike nade u njezinu interpretaciju prve dame, no razočarali su se. Osim fizičke sličnosti, Katie nema ništa zajedničko s Jackie, snažan karakter i duh supruge Johna Kennedyja glumica nije uspjela prenijeti, ocijenili su kritičari, ali i publika.

Ono u čemu nije uspjela Holmes pošlo je za rukom lijepoj Jacqueline Bisset u filmu "Američki princ: Priča o Johnu F. Kennedyju Junioru". Priča se ovdje bazira na životu Jackiena sina Johna i središte radnje usmjereno je na glavnoga glumca Kristoffera Polaha, ali glumačku dominaciju u ovoj priči o Kennedyjevima preuzela je Bisset. Odlična gluma i elegancija kojom je Bisset zračila donijeli su joj pohvale, ali i ponudu da ovu ulogu uprizori i na kazališnim daskama. Početkom 80-ih snimljen je i film naziva "Jacqueline Bouvier Kennedy", a priliku da se iskaže u glavnoj ulozi dobila je Jaclyn Smith. Njezina odlučnost i način na koji je odigrala Jackie zapanjili su filmske kritičare, a pritužbe na ovaj film imala je samo prava Jackie. Nije htjela komentirati je li zadovoljna glumom Jaclyn Smith, ali je prigovarala kako su krivo prikazani neki detalji iz njezina i Johnova života, dok su njezini bliski prijatelji potiho tvrdili da je Jackie zapravo nezadovoljna kako ju je Smith odglumila. U tom razdoblju vladao je veliki interes za Jackienim životom i 1983. godine još je jedna glumica utjelovila najpopularniju prvu damu. Blair Brown glumila ju je u mini-seriji "Zapadno krilo".

Moda joj nije bila jedini interes

– Htjela sam je prikazati kao snažnu ženu, a ne samo u kontekstu modne ikone kako su je mnogi doživljavali – rekla je tada Brown. Roma Downey početkom 90-ih u mini-seriji "Žena zvana Jackie" školski je odigrala Jackie, složila se publika. Ovom popisu treba dodati i glumicu Jill Hennessy jer je njezina elegancija i odmjerenost u filmu "Jackie, Ethel, Joan" bila za svaku pohvalu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije