Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kreativni sektor na udaru

Izlazak Velike Britanije iz EU prijetnja i za uspješnu "Igru prijestolja"

igre prijestolja
Foto: PR FOTO
1/8
24.06.2016.
u 19:00

Ishod referenduma mogao bi pogoditi produkciju posljednje dvije sezone serije koju financira Europski fond za regionalni razvoj

Nakon odluke o izlasku iz Europske unije, osim kod građana Velike Britanije brige se javljaju i unutar britanske TV i filmske industrije. Naime, zemlja prima mnoge kulturalne subvencije od europskih agencija za financiranje, čija bi novčana podrška sada mogla izostati.

– Produkcija filmova i televizije jako je skupa i riskantna, a ne možemo znati kako će naša suradnja s producentima, financijerima i distributerima funkcionirati u budućnosti te hoće li se uvoditi novi porez na ovu djelatnost – kazao je Michael Ryan, ravnatelj IFTA-a.

Popularna američka serija "Igra prijestolja" snima se u Sjevernoj Irskoj pa lokalni zaposlenici uključeni u proces, od dizajnera do ugostitelja, zarađuju od snimanja serije. Ishod referenduma mogao bi pogoditi produkciju posljednje dvije sezone serije koju financira Europski fond za regionalni razvoj.

 

"No man is an island, No country by its self" Big day tomorrow for Britain! #voteremain

A photo posted by Daniel Craig (@danielcraig007) on

 

Kreativni sektor Velike Britanije znatno pridonosi napretku njezine ekonomije, a mnogi britanski glumci zagovarali su ostanak najvećeg europskog otoka u EU, među njima Keira Knightley te Daniel Craig.

>> Britanci jutro poslije guglali što znači Brexit i pitali mogu li još nastupati na - Eurosongu

Komentara 3

IR
irados
19:11 24.06.2016.

nek presele firmu u Irsku :) job done!

BU
budaigigo
20:12 24.06.2016.

naravno da sve guzi.e žele ostanak,a sirotinja izlazak.

GF
gfrancic
02:37 25.06.2016.

pogresno, snima se u okolici Dubrovnika, a moze i sama Britanija fimancirati projekt

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije