Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raskinuta suradnja

Zbog Kurana iz emitiranja povučena epizoda Vatrogasca Sama

Foto: Youtube Screenshot
1/5
27.07.2016.
u 19:00

Produkcijska kuća HIT Entertainment ispričala se svojim gledateljima i raskinula suradnju s animacijskim studijem odgovornim za pogrešku

Britanski Channel 5 više neće emitirati epizodu dječjeg crtića Vatrogasac Sam jer je uočen lik Elvis koji hoda po stranici Kurana.

U epizodi "Uzburkane vode" emitiranoj 28. lipnja lik Elvisa poskliznuo se na stranicu svete knjige islama tijekom scene u vatrogasnom domu. Nekoliko stranica odletjelo je u zrak, a jedna od njih prikazuje tekst na arapskom jeziku. 

 

Produkcijska tvrtka HIT Entertainment, u vlasništvu Mattela, ispričala se svojim gledateljima i raskinula suradnju s animacijskim studijem odgovornim za pogrešku.

– Primijetili smo da se u epizodi Vatrogasca Sama nalazi scena koja kratko prikazuje Kuran. Stranica je trebala prikazati nasumični nečitljiv tekst te nam je duboko žao zbog pogreške. Ispričavamo se ako smo nekoga uvrijedili. Više nećemo surađivati s animacijskim studijem odgovornim za pogrešku – rekla je glasnogovrnica tvrtke. 

 

Epizoda "Uzburkane vode" prvi je put emitirana u listopadu 2014., a do lipnja ove godine mogla se pogledati samo online.

>> Vatrogasac iz Berlina na obuci u Zagrebu: Ovakve discipline nema ni u Njemačkoj

Ključne riječi

Komentara 5

FO
fobos
19:44 27.07.2016.

Kako jadno. Mi u Europi podilazimo toj muslimanskoj teroristickoj manjini. Dajmo im jos i vise prava i pokopajmo se. U njihovim zemjama krscanin ima vrijednost fekalne bakterije, a mi njima podilazimo. Nevjerovato.

BR
brčko
21:04 27.07.2016.

ne možeš vjerovati , koja strahota od nepristojnog ponašanja, vrijeđati muslimane na takav način, strašno, sad je cijeli islamski svijet šokiran.... valjda će za osvetu biti milosrdni i zaklati, pobiti , pogaziti i dići u zrak ne baš previše ljudi..... takvim ponašanjem jedne kršćanske zemlje izgleda nismo ništa drugo ni zaslužili..... E moj narode.... na šta je ovo naše kršćansko podneblje spalo, pa to više nije normalno. Isuse, Gospo i svi sveci budite nam na pomoći!

HH
helgin@hogar
21:53 27.07.2016.

a nebrojeno puta se "greskom" u animiranim filmovima krscanstvo naslo u ovakvim situacijama, pa seksualne i gay subliminalne poruke u crtanim filmovima, i nikad se krscanima nije nikada ispricao! a ovo je dokaz da svjetskim vodjama nije bitna religija uopce, tj., bitno im je unistenje duhovnog zivota ljudi! islam je samo zrtvovan da se njime unisti krscanska europa, poslije tog unistenja, siguran sam, unistit ce i islam! poanta je unistenje svih tradicionalnih vrijednosti jer one imaju korjene u vjerama!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije