Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Intervju

Ivan Šarić: Vrijednu kolekciju stripova čuvam za nasljednike

ivan šarić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
31.08.2014.
u 10:30

Voditelj kviza "Tko će ga znati" iz iskustva s natjecateljima tvrdi da Hrvati nisu skloni kockanju, govori o planovima sa stand-up komedijom i otkriva priželjkuje li dijete

U popodnevnim satima ljetnih mjeseci na programu RTL-a gledatelje je zabavljao kviz "Tko će ga znati", u kojem voditeljsku palicu drže Marijana Batinić i Ivan Šarić. Zadranin kaže da ga je interes gledatelja za kviz potpuno iznenadio jer u početku nije bio optimističan zbog ideje o poprilično improviziranom kvizu.

– Vjerujem da ćemo snimiti još epizoda jer se kviz nekako uvukao u kulturu ljudi. Više ne bježe od nas na ulici. Štoviše, sad mi znaju prići i kad hodam bez kamera i pitaju mogu li sudjelovati u kvizu. Posebno mi je bilo drago kad sam ovo ljeto na Visu vidio djecu koja se igraju kviza "Tko će ga znati". Podijelili su se u dvije ekipe, svatko ima kapetana i jedni drugima postavljaju ozbiljna pitanja. Mislim da je to najveći kompliment kvizu – kaže 30-godišnji voditelj. Kako pravila kviza nalažu, natjecatelji nakon osvojene dvije tisuće kuna mogu birati hoće li se kockati i pokušati osvojiti pet tisuća, a prema dosadašnjem iskustvu, Ivan kaže da mu se čini kako Hrvati nisi skloni kockanju.

Nema uspjeha preko noći

– Kad sam s njima na ulici, uvijek mislim: "Nemoj se kockati", ali kad kviz gledam na TV-u, onda bih volio vidjeti nekog da riskira. Sad već mogu procijeniti tko će se kockati, a tko ne, ali globalno, jako su rijetki oni koji pristaju na rizik. I vjerujem da je to odraz našeg gospodarstva. Da ljudi gledaju na dvije tisuće kuna kao na svotu koju potroše na kave, kockali bi se. Ali ovako u glavi zbrajaju: "Aha, s tom lovom platim račune, vratim minus..." – kaže Šarić. Ove jeseni, što se stand-up-a tiče, publici priprema novu predstavu i već do kraja godine ima 30-ak dogovorenih nastupa. Onu lanjsku predstavu, koju je vidjelo oko 30 tisuća ljudi, snimio je i planira objaviti na internetu tako da je može pogledati svatko tko to poželi. I to besplatno. No, osim stand-up-a, Ivan ima u planu još neke poslovne zaokrete, ali zasad samo u rukavicama govori o čemu je riječ.

– Na stolu su dvije-tri ponude, možda čak i neke izvan granica Hrvatske, tako da ih sad važem. Imam i ulogu u jednoj seriji... – zagonetno će Šarić. I dok se mnogi žale da nemaju posla, on zadovoljno trlja ruke.

– Ništa ne dolazi preko noći i iza svakog uspjeha leže godine rada i truda. Meni je sve krenulo kada sam prošao audiciju na MTV-u pa su me onda prepoznali na RTL-u i svaki daljnji korak došao je spontano. Imam neke poslovne ciljeve i znam da želim rasti. Isto tako znam da uspjeh neće vječno trajati – kaže Ivan otkrivajući kako je znao čuti tračeve o sebi da uspjeh duguje tome što mu mama radi u Saboru, a otac na HTV-u.

– Evo, da razjasnim te špekulacije. Mama je laborantica u Zavodu za zaštitu zdravlja, a tata je ribar – smije se Ivan. Da će biti zabavljač, oduvijek je znao. Samo nikad nije znao u koju će točno profesiju zalutati. I premda u poslu ima zacrtane planove, što se privatnog života tiče, kaže da je sretan i zadovoljan te kako ne želi ništa planirati. Naime, Ivan je u vezi s Koranom Gvozdić s kojom se ovog ljeta odmarao u Grčkoj i na Visu.

Oduševljen Visom

– Lijepo smo se odmorili i napunili baterije. Grčka je fascinantna, ali Vis, na kojem sam bio prvi put, potpuno me oduševio. Jedino mi je vraški žao što Grci uspijevaju prodati baš sve, a mi ništa. A ono što prodajemo procjenjujemo kao suho zlato – objašnjava Ivan, koji je inače strastveni kolekcionar stripova.

– Kupujem ih na forumima, putem e-Baya, stalno "guglam", tražim nešto. I vjerujem da će mi unuci biti zahvalni na toj kolekciji jer je ja nemam srca prodati, iako bih mogao na njoj zaraditi lijepu svotu. Dok oni budu rasprodavali djedovinu, to će vrijediti još tri puta više. Ma, evo, već ih sad zbog toga mrzim – smije se Ivan, a na primjedbu da za unuke prvo treba imati djecu, kaže:

– Nemam ništa protiv.

Komentara 1

Avatar Zizou10
Zizou10
13:30 31.08.2014.

tko je ovo i zašto bi nekog bilo briga?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije