Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crno-bijeli svijet

Ivan Ožegović: Bogović mi je otkrio sve pozadinske priče iz 80-ih

Foto: Promo
1/3
04.03.2015.
u 11:00

U pripremama za ulogu u seriji Ivanu Ožegoviću pomogao je sam Davorin Bogović koji mu je odškrinuo vrata svog privatnog svijeta

Ja sam Davorin Bogović, a sve oko mene je crno-bijeli svijet, stih je kultne pjesme "Crno-bijeli svijet" Prljavog kazališta koja je obilježila početak 80-ih i zato ne čudi da je upravo po nazivu ove pjesme ime dobila i HRT-ova serija o Zagrebu 1980. godine.

Lik mladog Davorina Bogovića pojavljuje se i u samoj seriji, a igra ga mladi glumac Ivan Ožegović.

– I prije audicije za ovu seriju Davorina Bogovića doživljavao sam kao cool lika, a kada sam doznao da ću glumiti upravo njega, ostao sam paf. Kad sam ga poslije upoznao, zbilja sam se uvjerio da je luckast – kaže nam Ožegović. U pripremama za ulogu pomoglo mu je što je i upoznao pjevača koji mu je odškrinuo i vrata svog privatnog svijeta.

– Preslušavao sam njegove pjesme i čitao intervjue i prije nego što sam dobio sam scenarij. Zbilja je bilo primamljivo dobiti ovakvu ulogu, ali jasno, bio je to i mač s dvije oštrice jer svi znamo tko je Davorin Bogović – veli glumac. Upoznavanje s Bogovićem odnosno Rinčijem, kako ga zovu prijatelji, bilo je korisno i pružilo mu priliku da pita Davorina pitanja koja nije pronašao u brojnim intervjuima koje je pročitao.

– Nije mi Davorin došao i rekao: Hej, mali, pazi kako ćeš me odglumiti, ako to napraviš, razbit ću te ko beba zvečku. Bilo mi je važno da steknem dojam o Bogoviću kakav nisam mogao dobiti kroz intervjue i njegove nastupe. Pomogao mi je da shvatim kakvu je odjeću nosio, to mi je bilo važno u sceni u kojoj igra nogomet, zanimalo me bi li igrao šorcu ili u rokerskom izdanju. To su bili detalji koje nisam znao iz intervjua – kaže Ivan i dodaje kako mu je Bogović ispričao neke pozadinske priče o bendu i tom vremenu, a otkrili su i da gaje zajedničku ljubav prema Iron Maidenima i heavy metalu.

U seriji je manju ulogu odigrao i sam Davorin Bogović. Njegov je zadatak bio utjeloviti radnika u tvornici olovaka kod kojeg klinci dolaze na praksu i podmićuju ga alkoholom kako bi im dopustio da za vrijeme prakse gledaju košarkašku utakmicu. Prve dvije epizode serije oduševile su Davorina, a Ivan Ožegović prišapnuo mu je kako je ono što slijedi još i bolje.

– Serija je pobudila dosta uspomena, a meni je možda najsimpatičniji dio o JNA. Naime, ja nisam služio vojni rok pa o tome znam samo iz priča drugih – rekao je Bogović.

Komentara 3

OX
oxymoron
20:20 04.03.2015.

Sad sam pomislio da onaj Sobin glumi dvije uloge, musku i zensku, kad ono nije on vec Maja Sever. A mozda je to ipak sve JEDNA osoba ko Michael Jackson i Latoya

ĆA
ćaćaća
23:15 04.03.2015.

sve ovo smišljeni plan kako s našim novcima veličati ljepote yuge..čista politika..

MA
maxxxx
09:22 06.03.2015.

serija je karikatura, a ne slika 80-ih

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije