Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dino Petrić

Hvaranin rasturio u 'The Voiceu': U glazbi je našao utjehu kada mu je kao djetetu izgorjela kuća

dino petrić
Foto: Dario Njavro/HTV
1/5
26.01.2015.
u 16:49

Na njegov glas se okrenulo sve četvero mentora jednako kao i na glas Sare Barbarić koja je priznala da se u show prijavila kako bi naučila što je D-dur

Kišna, ponegdje i snježna nedjelja, svečani ručak i – "The Voice"! Tako nekako bi se mogao opisati jučerašnji dan u kojem se mnogima na popisu tema našla i druga emisija HTV-ova showa u kojem se traži najljepši glas Hrvatske.

Trikovi mentora

Gotovo je nevjerojatno koliko to glazbenih talenta naša mala zemlja ima. Šteta što neki ugodni glasovi jednostavno nisu uspjeli pronaći svoj put za daljnje natjecanje. No, zato su dva glasa obilježila drugu emisiju showa. Kada je na scenu stala 19-godišnja Sara Barbarić i krenula s prvim taktovima pjesme "Something's Got A Hold On Me" Ette Jones, po reakcijama je bilo jasno da će se za nju boriti svi mentori – Jacques Houdek, Tony Cetinski, Ivan Dečak i Indira Levak. A Omišanka je, kaže po želji svoje sestre, odlučila da ulazi u Tonyjev tim iako se na njen glas prvi okrenuo Jacques pa joj u namjeri da je navuče u svoju ekipu ponudio i da sjedne u njegov mentorski stolac.

– Prijavila sam se na "The Voice" da se riješim treme, ali i da naučim neke osnovne stvari o glazbi. Ne znam ni što je D-dur – otvoreno je priznala studentica Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu.

Dalmatinski slavuji

Još jedan dalmatinski glas uspio je sve četvero mentora natjerati da se zavrte na stolcu, a to je onaj 20-godišnjeg Dine Petrića koji dolazi iz mjesta Selca na otoku Hvaru.

Foto: Goran Jakuš/PIXSELL

– Tako si me dirnuo u dušu. Tvoj glas je bio poput svile. Dođi u moj tim jer ja znam što ću napraviti s tim prekrasnim glasom – vrbovala je Indira nakon što je Dino otpjevao pjesmu "Jesen u meni" Parnog valjka. Otimali su se za njega i Dečak i Cetinski koji se svim silama trudio pokazati zašto je baš on najbolji odabir, ali Dino se ipak odlučio za Jacquesa uz objašnjenje da njega sluša od djetinjstva. A djetinjstvo Hvaraninu nije bilo nimalo lako. Kao klincu, požar je opustošio imanje njegove obitelji, što im je ugrozilo egzistenciju. U tim trenucima Dino je izvor sreće i ispunjenosti pronašao u glazbi. Sav novac koji danas uštedi radeći u jednoj tvrtki ulaže u demo snimke svojih autorskih pjesama.

A dodatne pikanterije o kandidatima "The Voicea" možete pronaći putem službene web stranice, na Facebooku, Twitteru, Instagramu i YouTubeu.

>>Istražili smo što o The Voiceu i slavi preko realityja kažu zvijezde lansirane u showovima

>>Druga emisija TV showa "The Voice" prštala je od emocija i dobrih glasova

Komentara 5

ĆA
ćaćaća
21:29 26.01.2015.

pjesimica za curice a malo ga zanosi i istočno..valjda su mu mentorice severina i rozga..

Avatar Ironman0105
Ironman0105
19:05 26.01.2015.

"Rasturio", veli novinar. Zaista rijecnik primjeren Vecernjem Listu.

DU
Deleted user
17:04 26.01.2015.

Ne razumijem u naslovu : Rasturio u The Voiceu.Posto se sve dogada u Hrvatskoj molim prevod.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije