Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLIČNA GLEDANOST

HRT: Naš domaći program uvjerljivo je najgledaniji

Lamija Alečković
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
16.02.2016.
u 18:03

Porasla je gledanost Dnevnika u 19 sati, koji svakodnevno gleda gotovo 425.000 ljudi

Čak je šest emisija domaće proizvodnje u produkciji Hrvatske radiotelevizije zauzelo mjesto među deset najgledanijih u hrvatskome eteru u prošlom tjednu, hvale se u HRT-u, poručujući da je time potvrđen daljnji trend rasta gledanosti njihovih emisija.

U HRT-u kažu da su posljednjih mjeseci sa svojim emisijama domaće proizvodnje ponovno najgledanija televizijska kuća u zemlji. Porasla je gledanost Dnevnika u 19 sati, koji svakodnevno gleda gotovo 425.000 ljudi ili 24 posto gledatelja pred malim ekranima (SHR), odnosno prosječno 10,5 % hrvatskih građana (AMR), a te su brojke nerijetko i veće. Ostale su HRT-ove emisije koje privlače uvjerljivo najviše gledatelja Nedjeljom u dva, Plodovi zemlje, More, Dnevnik u podne i The Voice – najljepši glas Hrvatske.

– Odličan rezultat, koji samo potkrepljuje činjenicu da gledatelji imaju povjerenja ne samo u javni servis kojemu se vraćaju posljednjih godinu dana nego i u informativni program u čijoj je produkciji čak četiri od šest spomenutih formata, što se godinama nije događalo, a posljednjih je mjeseci konstanta. Mnogo se truda ulaže i on je vidljiv u mnogo stvari, a kad brojke to i potvrde, onda samo možemo reći – radimo dobar posao i u službi smo građana. Inače, posljednjih je dana šira javnost svjedok tvrdnja HDZ-a da smo u službi SDP-a, a SDP s druge strane tvrdi da smo u službi HDZ-a, a ja tvrdim da nema većega komplimenta nego da su stranke nezadovoljne tvojim radom jer je to dokaz da si neovisan i preispituješ djelovanje onih koji upravljaju sudbinama građana. Da je tako, neosporan je dokaz rezultat gledanosti HRT-a – rekla je rukovoditeljica Informativnoga medijskog servisa Hrvatske radiotelevizije Lamija Alečković u priopćenju.

>> HND na HTV-u: Političari, ne stvarajte atmosferu čistki i straha

>> HRT reagirao na Brkićeve izjave: Te tvrdnje su netočne, paušalne i zlonamjerne

Komentara 30

Avatar juricamesko
juricamesko
18:17 16.02.2016.

Lamija uzalud vam trud svirači.kad odleti Radman letiš i ti skupa s jatom.pa nekavau malu Z1 i njihovu Bujicu gleda preko 300 tisuća bez pretplate bez silnih reklama,a vi se hvalite sa 425 000 za udarnu emisiju.sami pokazujete koliko loše radite.brojke govore same za sebe.domaći program.pa kad druge dvije kuće niti nemaju domaći program.RTL ide na srpski pogon,a Nova tv na turski.

TO
torcidaš
18:37 16.02.2016.

Tocno ali samo za jednu manjinsku zajednicu, komšije vas sto posto gledaju a kako i nebi gledali rezervnu svoju televiziju.

Avatar NikadRobom
NikadRobom
18:31 16.02.2016.

Gospodo,voditelji dnevnika izgledaju kao da rade u posmrtnoj pomoci,crnina svaki dan.Obrazovne emisije i nema,lovu skupljate od haraca a kvaliteta na razini Z1 potkraj 80tih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije