Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RATOVI ZVIJEZDA

Hoće li Sivi Jediji donijeti ravnotežu u svemirsku sagu?

rey
21.04.2017.
u 20:46

U Zagrebu se 6. svibnja na Ribnjaku održava Star Wars dan u organizaciji domaće udruge Star Wars Hrvatska

Novi nastavak super uspješne filmske franšize Ratovi zvijezda u kina stiže tek u prosincu, no internet je već sada pun komentara o novim scenama. Povod je prva službena video najava za film “Posljednji Jedi”.

Video najava od 2 minute u 4 je dana pogledana preko 28,5 milijuna puta. Kada tome dodate još tisuće i tisuće komentara fanova po društvenim jasno je da će i nastavak hvaljenog filma “Sila se budi” biti veliki hit u kinima.

Puno akcije i nostalgije

Kada imate tako prepoznatljiv brend kao “Star Wars”, možete računati na kontinuirani interes vojske fanova, a to je ojačano novom taktikom jakih filmskih i TV studija - brojnim kratkim video najavama kroz cijelu godinu. Vidjeli smo to i s mega-hit TV serijom Igra prijestolja kada se najava nove sezone prenosila uživo na Facebooku.

Teaser Posljednjeg Jedija ponudio je pregršt i akcije i nostalgije. U jednom trenutku gledamo Rey kako trenira s Lukeom baš kako je nekoć Yoda Lukea podučavao Sili, a u drugom su Poe Dameron i BB-8 u žiži akcije...

 

A kako je novi uvod u svijet Ratova zvijezda doživljen u Hrvatskoj pitali smo ekipu iz udruge Star Wars Hrvatska:

- Velika većina naših članova pratila je live prijenos Ceblebrationa iz Orlanda kada je pušten teaser za film. Odmah potom na internoj Facebook grupi su krenuli komentari, a sve je naravno najviše uzbudila rečenica koju je rekao Luke - da je vrijeme da Jediji završe - kaže nam Azra Imširović iz SW Hrvatska.

Upravo o toj temi fanovi danima stvaraju teorije i pitaju se da li se pritom “Jedi” odnosi na jednog jedija ili na sve, otkriva li Lukeovu rezigniranost i povučenost ili, pak, krije poziv na akciju. A evo teorije iz kruga domaćih fanova:

Stiže i Star Wars dan

- Ta rečenicu u kombinaciji s plakatom na kojem Reyin mač prelazi iz plavog u crveno napravila je prostor za spekulaciju kako se uvode Sivi Jediji, odnosno ravnoteža, u sagu. Ideju je Lucas imao još davno, a sada bismo mogli to i dobiti.

No neki članovi su istaknuli kako smo i u trailerima za Rogue One i Sila se budi čuli neke rečenice koje na kraju uopće nisu bile u filmu, a šale su išle i na račun prekinute rečenice, da ga nisu pustili da kaže do kraja: It is time for Jedi to end .. Sith forever! - otkriva Azra.

U svakom slučaju uzbuđenja u novom filmu neće nedostajati. A za sve nestrpljive dobra je vijest da se i u Hrvatskoj 6. svibnja održava Star Wars dan:

- Do prosinca imamo još puno Star Wars događanja, organiziramo Star Wars dan gdje ćemo imati predavanja, radionice, školu mačevanja lightsaberom i cosplay Star Wars likova. Događanje je u Zagrebu 6.5. od 11 do 18 u Centru mladih Ribnjak, a ulaz je besplatan. MTFBWY! - poručuju iz udruge Star Wars Hrvatska

>>Za suvenire “Igre prijestolja” i “Star Wars” ostave i po dvije tisuće kuna

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Ironman0105
Ironman0105
00:22 22.04.2017.

nazalost, obamine kvote nove su nastavke napravile negledljivim, previse je kontroverzi i nemogucih likova. Upropastena serija...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije