Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'on je moj heroj'

Prve fotografije sa snimanja filma: Goran Višnjić kao Ante Gotovina

General
Foto: Krasnodar Peršun/HRT
1/3
21.02.2017.
u 11:58

Višnjić u Hrvatskoj ostaje tri mjeseca, iako snimanje filma traje čak do srpnja

Projekt o kojem je Antun Vrdoljak sanjao deset godina konačno je krenuo u život. U Gospiću, točnije na Velebitu, jučer ujutro pala je prva klapa igranog filma i serije “General” o životu generala Ante Gotovine. Prve kadrove snimili su Goran Višnjić koji glumi generala Gotovinu i Boris Svrtan koji glumi njegova savjetnika generala Antu Rosu.

Posebno za tu prigodu Goran je u nedjelju stigao iz Los Angelesa, stavio sve svoje američke poslove na čekanje i nakon 12 godina kako nije glumio na hrvatskom jeziku došao odglumiti ulogu za koju je, kaže, spreman od dana kad je general završio u Haagu. U Zagrebu se Višnjić zadržao kratko, odradio je probu kostima i gostovao na HRT-u s kojim u suradnji film nastaje te otišao ravno u Gospić.

Imam strašnu tremu. Gotovina je za mene heroj i bojim se da ne napravim nešto krivo – rekao je Višnjić koji u Hrvatskoj ostaje tri mjeseca, iako snimanje filma traje čak do srpnja. U filmu koji prati Gotovinin život od najranijeg djetinjstva do Haaga, prema scenariju Antuna Vrdoljaka nastalom i na temelju knjige Nenada Ivankovića “Ratnik, pustolov, general”, više je od stotinu govornih uloga. Čak 70 posto scena snima se u eksterijeru pa će se filmska ekipa od Gospića seliti i u Knin, na Pag, u Zadar, Livno, Prkos, Kašić, Dalj, Erdut, Pakoštane, Zagreb... Kako bi sve bilo autentično, spremno je i više od 1000 odora.

Foto: Krasnodar Peršun/HRT

>> Film o Anti Gotovini lišen je politike, a premijera je 2018.

Komentara 19

Avatar dpejakovic
dpejakovic
12:25 21.02.2017.

Najkvalitetniji hrvatski glumac, nadam se da će film biti odličan. Dosta je bilo anacionalne propagande nekadašnjig jugića. Nisu Vam smetali partizanski filmovi, onda Vam neće ni hrvatski!

HR
hrvatska91
12:40 21.02.2017.

Samo mi nije jasno koga će glumiti Rene Bitorajac...? Neće valjda generala Bobetka...? ;)

NE
nemanatrag
13:46 21.02.2017.

Kad budu napravili i crtani serijal?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije