Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
game of thrones

Zima još uvijek stiže - ali koliko će trajati?

game of thrones
Foto: Promo
1/4
12.07.2016.
u 17:00

Završila je šesta sezona megapopularne TV serije Igra prijestolja. Konačno smo doznali sudbinu Jona Snowa, no još uvijek traje bitka za Željezno prijestolje

Igra prijestolja jedna je od najspektakularnijih TV serija u povijesti. Beskrupulozni svijet iz pera Georgea Raymonda Richarda Martina u kojem “svi muškarci moraju umrijeti” oduševio je ljubitelje fantasyja diljem svijeta. Upravo završena šesta sezona još je jednom podsjetila svijet na opčinjenost fanova ovom avanturom. Igra prijestolja jedna je od najskupljih TV serija (6 milijuna dolara po epizodi), a istovremeno i serija koja je najviše ilegalno skidana s interneta.

Serija je unosna i za naš Dubrovnik, koji je glumio glavni grad Kraljev grudobran. Rijeke turista u Dubrovniku žele uživo istražiti rute iz serije. Još se ne zna hoće li se i sljedeća sezona snimati u Dubrovniku.

Zapravo, jako se malo zna o tome što će biti dalje s radnjom. TV serija već sa šestom sezonom prestigla je Martinove knjige pa više ni najvjerniji fanovi ne znaju točno što će se sljedeće događati.

No šesta sezona jest ponudila neka otkrića koja su fanovi odavno već i sami shvatili, poput konačnog razotkrivanja istine o tome tko su stvarni roditelji Jona Snowa te otkrivanja važnih događaja koji su se odvili prije prve epizode serije. A to bi se, s obzirom na Branovu novu ulogu, moglo nastaviti u sljedećoj sezoni.

Ima li Martin rok?

U svakom slučaju, toliko iščekivana zima još uvijek je u pristizanju i tek će u 7. sezoni biti u punoj snazi, odnosno postat će prava opasnost za glavne junake. Ali koliko će ta zima trajati, odnosno koliko će trajati cijela serija, to ne znaju ni tvorci serije ni sam Martin. Jadni Martin bio je pod tolikim pritiskom da završi pisanje knjiga prije TV serije da je pukao te još u siječnju napisao blog u kojem je praktički rekao da ne priznaje više nikakve rokove i da će biti gotov – kad bude gotov. Srećom, pokazalo se da to nije naštetilo seriji. Očito su dobili već dovoljno smjernica da mogu ostvariti šestu sezonu. Upravo zbog sporijeg Martinova pisanja moglo bi se dogoditi da se završnica serije skrati. Već se spominje da bi završne sedma i osma sezona mogle biti dosta kraće. Također, hoćemo li i u seriji vidjeti još veći odmak od praćenja radnje glavnih obitelji poput kuća Stark i Lannister, s kojima su se gledatelji najviše i povezali?

Ono u što pak možemo biti sigurni jest da će likovi nastaviti umirati u seriji (i knjigama). Martin očito nema namjeru popustiti gledateljima i ponuditi više milosti. Štoviše, za kraj bi možda mogao pripremiti i dosad najveće iznenađenje...     

>> Izlazak Velike Britanije iz EU prijetnja i za uspješnu "Igru prijestolja"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije