Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Život na vagi

Intimna Gabrijelina ispovijest: Zbog debljine ne mogu dobiti posao i sama sam

Život na vagi
Foto: RTL
1/5
29.03.2017.
u 08:10

Gabrijela je u show RTL-a ušla s 183,7 kg i zbog debljine je svakodnevno doživljavala neugodna dobacivanja i provokacije, a u show se prijavila isključivo zbog zdravlja i svojih roditelja.

Iako sam cijeli život bila bucka, kritično razdoblje nastupilo je nakon srednje škole. Dugo nisam mogla naći posao pa sam sjedila kod kuće i jela iz dosade. U sedam godina udebljala sam se čak 70 kg, tako svoju priču počinje 25-godišnja Gabrijela Crnjac, najteža kandidatkinja showa “Život na vagi”, koji je upravo počeo na RTL-u.

Naime, ulaskom u taj reality život se potpuno promijenio njoj i još 17 kandidata koji su se, uz pomoć trenera, nutricionista i liječnika, uhvatili ukoštac s prekomjernom tjelesnom težinom koja za sve njih više nije bila (samo) stvar nezadovoljstva izgledom nego i ozbiljna prijetnja njihovu životu.

Gabrijela je u show ušla s rekordnih 183,7 kg. Iako je, kaže, zbog debljine svakodnevno doživljavala neugodna dobacivanja i provokacije, a uvjerena je i da su je poslodavci redom odbijali upravo zbog izgleda, u show se prijavila isključivo zbog zdravlja i svojih roditelja.


– Nisam mogla hodati ni 100 m a da se ne zadišem. Sve mi je bilo problem. Odlazak u trgovinu bio mi je naporan. Roditelji su mi govorili da moram nešto poduzeti. Govorili su mi: “Pa nećeš valjda cijeli život biti sama i ovisna o drugima!” Kad bih došla na razgovor za posao, prvo bi me odmjerili od glave do pete i eliminirali prije nego što bih išta rekla. Među poslodavcima su velike predrasude o ljudima s viškom kilograma. Iako me to ljutilo, dijelom sam i razumjela te reakcije jer zbog debljine nisam mogla ni hodati ni stajati na nogama – iskrena je Gabrijela iz Slavonskog Broda.

I sama se nekoliko puta pokušala boriti s viškom. Jednom je u mjesec i pol uspjela skinuti 20 kg. Pila je, kaže, neke tablete za mršavljenje i svaki dan dva sata vozila sobni bicikl. Kasnije se javila i trenerici uz čiju je pomoć za tri mjeseca smršavjela 50 kg. No čim je počela izlaziti, što je uključivalo i nezdrave obroke u sitne noćne sate, kilogrami su se vratili.

– Ovo je nešto potpuno drukčije, osjećam to. Zahvaljujući showu, samopouzdanje mi je jako naraslo. Puno stvari za koje sam mislila da neću moći, uspjela sam. Sudjelovanje me i psihički promijenilo, postala sam smirenija i tolerantnija – kaže Gabrijela.

Iduća tri mjeseca, koliko će se show emitirati, gledatelji će promatrati uspjehe i izazove kandidata podijeljenih u dva tima koji žive u izolaciji u jednoj zagrebačkoj vili. Svaki njihov tjedan kulminira vaganjem kako bi se utvrdilo koji je tim izgubio više kilograma.

Tim koji ima niži postotak u tom tjednu morat će odabrati koja osoba napušta natjecanje. Bit će stavljeni pred izazove i iskušenja – poput iskušenja u kojem odolijevaju ukusnoj hrani ili se penju na visoku uzbrdicu, a to će naročito biti teško onima koji se nikada nisu bavili tjelovježbom.
“Život na vagi” u svijetu je dotaknuo živote stotina tisuća ljudi. U SAD-u show ide već 16. sezonu, a popularan je i u Australiji, Argentini, Brazilu, Kini, Finskoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Islandu, Izraelu… Najteži kandidat prijavljen u show bio je Australac Kevin Moore, a težio je 254,7 kg, dok je najteža kandidatkinja bila Shay Sorrells iz SAD-a s 216 kg.

≥≥Antonija Blaće šokirala svoje obožavatelje novom frizurom

≥≥Marijana Batinić uplakana napustila studio

Komentara 6

DA
danho
08:37 29.03.2017.

joj je iritantna ova marijana nemrem je gledat,, stvarno nula od voditeljice

AR
arwin
09:37 29.03.2017.

Ali srećo, sa toliko kilograma stvarno niti ne možeš raditi. Treba skinuti stotinjak kilograma i već će biti lakše. Želim puno uspjeha.

TO
Toni12345
09:21 29.03.2017.

Gabrijela ima lijepo lice. Žalosno što je učinila od sebe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije