Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi film

Film 'Iza sna"': Snimali smo bez novca, ali entuzijazma nije nedostajalo

igor filipović fila
Foto: Facebook
1/3
30.08.2014.
u 18:00

U filmu redatelja Igora Filipovića File, koji bi ove zime trebao doći u kina diljem regije, Borko Perić igra glavnu ulogu, Tihog, koji se izbezumi kad sazna da mu je cura trudna

Na Sarajevo film festivalu u sklopu programa Ready to go predstavljen je naš film "Iza sna" za koji režiju, produkciju i scenarij potpisuje Igor Filipović Fila. Film je zasad još u fazi predstavljanja, a od ove zime bi, prema redateljevim riječima, trebao biti u kinodistribuciji. Radnja filma tipična je priča koja se može dogoditi bilo komu na svijetu, kaže Fila.

– Glavni junak priče, Tihi, mladić je koji se pogubi kad sazna da mu je djevojka trudna i da se želi preseliti iz Zagreba u Mrkopolj jer smatra da metropola nije dobro mjesto za odgoj djeteta. U Mrkopolju se želi baviti uzgojem organske hrane, a njemu je to sve prilično stresno i tijekom telefonskog razgovora u klupskom WC-u se spotakne, onesvijesti i krene doživljavati dvije priče: jednu u kojoj pljačkom dolazi do novca, i drugu o glazbenom uspjehu jer Tihi oduvijek mašta da će biti glazbenik – prepričava Fila i kaže da je ideja nastala iz današnjeg stanja društva, premda je nit vodilja bila Nietzscheova teza da je čovjek osoba koja pleše na niti između nadčovjeka i divljaka.

Šarolika ekipa

Glavnu ulogu u filmu igra Borko Perić.

– Gledao sam jedan njegov rad i zaključio da bi mogao dobro odigrati Tihog. On se pojavljuje u svakoj sceni. Pavla igra moj dugogodišnji prijatelj Dušan Bućan za kojeg sam procijenio da bi se dobro uklopio u lik kvartovskog frajera. Krunoslav Belko, inače radijski voditelj, igra menadžera, a ulogu je dobio jer je sasvim suprotna od onog kakav je on inače. Glavnu žensku ulogu igra Ana Vučak, mlada glumica koja je još na Akademiji, ali odlično se snašla – kaže redatelj. Svi oni, kao i većina ekipe, pristali su snimiti film bez plaće. No, volje im nije nedostajalo.

Anegdote na setu

– Svima im je obećano da će dobiti neki novac ako dobijemo financijska sredstva. Stvarna vrijednost filma je oko 4,5 milijuna kuna, a kako se nije plaćalo, troškovi su bili oko 100 tisuća kuna i to su uglavnom bili troškovi za hranu, prijevoz i ostale nužne stvari – priča Fila.

Snimanje, koje je trajalo 17 dana, nije teklo glatko. Doduše, redatelj te situacije prepričava više kao anegdote nego kao probleme. – Dogodilo nam se u jednom klubu da je Elektra isključila struju taman kad smo trebali zvati akciju za početak snimanja. U drugom je, pak, klubu došlo do poplave pa smo sedam dana čekali da se stanje normalizira – kaže. Na pitanje čime bi bio zadovoljan kada krene kinodistribucija, Filipović odgovara:

– Da ljudi izađu iz dvorane i kažu da su pogledali dobar filma. Za vrhunski film ipak treba puno više novca, promocije...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije