Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uzbudljiv serijal

Elementary - peta sezona na AXN Adriji

Elementary
Foto: Promo
1/3
22.02.2017.
u 12:47

Najnovija, peta sezona uzbudljivog serijala «Elementary» počinje se premijerno prikazivati na AXN Adriji od večeras, u stalnom tjednom terminu srijedom u 21:00.

Serija donosi drugačije postavljenu priču o Sherlocku Holmesu koja je smještena u današnji New York, uz bitnu razliku što je Holmesov najbliži suradnik ovaj put žena – dr. Joan Watson.

Sherlock Holmes bivši je ovisnik i savjetnik Scotland Yarda koji je pobjegao od duhova prošlosti u New York gdje pomaže tamošnjoj policiji. Njegov slobodniji odnos prema službenim postupcima često ga je doveo u u sukob s kapetanom Thomasom Gregsonom. Dr. Joan Watson pristupila mu je kako bi pazila da ostane «čist», ali zbog svog znanja i fantastičnih metoda uskoro počinje aktivno pomagati u rješavanju slučajeva.

Od samog početka «Elementary» je dočekan s odličnim kritikama prije svega zbog činjenice da je ubacio svježi spin u priču od Holmesu i Watsonu, a sjajne recenzije mogle su se čitati i na račun rola Jonnyja Lee Millera, Lucy Liu, Aidana Quinna, Jona Michaela Hilla koji glumi detektiva Marcusa Bella i Rhysa Ifansa koji portretira Sherlockovog brata Mycrofta. Naravno, i ova ekranizacija priče o slavnom detektivu ne prolazi bez njegovog najvećeg neprijatelja, koji je također promjenio spol. Jamie Moriarty, žensku verziju profesora Moriartyja, igra zavodljiva Natalie Dormer.

Peta sezona nastavlja tamo gdje se završilo finale četvrte u kojem je Holmesov otac Morland preuzeo kontrolu nad Moriartyjevoj organizaciji kako bi garantirao sigurnost svom sinu i doktorici Watson. Nova godina donosi ukupno 17 epizoda, a globalnu premijeru imale su od listopada prošle godine naovamo. AXN Adria premijerno ih donosi u našu regiju. Serijal započinje od danas, u redovitom tjednom terminu srijedom u 21:00.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije