Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kulinarski show

Dobili smo prvog finalista treće sezone Masterchefa

masterchef
Foto: Nova TV
1/5
30.05.2015.
u 09:07

Ante u finalu čeka još dvoje kandidata

Nakon žestoke borbe u kojoj je bilo plača, suza, znoja, smijeha, ali i krvi – dobili smo prvog finalista treće sezone 'MasterChef Hrvatska'. U zadatku 'Jelo mog zavičaja', Ante se istaknuo s najboljim tanjurom te tako zavrijedio direktan ulazak u finale showa. „Još uvijek sam zapravo iznenađen i još uvijek pokušavam u glavi to sve posložit. Imao sam dobar osjećaj, ali kada su mi rekli, kao da nisam mogao vjerovati! To je super osjećaj!“ kazao je Ante nakon što je žiri priopćio odluku.

Znajući da kuhaju za finale, čini se kako je našim kandidatima bilo stresnije nego ikad prije. Trema je učinila svoje, a trenutak nepažnje bio je koban po Elenu. Režući slaninu, Elena se jako porezala, a u pomoć joj je odmah priskočio Robert. Iako se trudila odagnati misli s boli, suze ipak nije mogla suzbiti
pa je njezin drugi spasitelj bio Dino koji joj je pomogao nasjeckati namirnice. „Elena, zašto si se rasplakala? Nisi mogla shvatiti da Dino može biti tako dobar?“ - našalio se Radovan. Elena je ipak uspjela junački odraditi kuhanje do kraja, nakon čega je ipak otišla na hitnu na šivanje prsta.

Kušanje je proteklo jako dobro. Ante je pripremio, kako ga je nazvao, „crable“ odnosno crumble od raka jer je želio napraviti nešto što sliči buzari (jer je on s Kvarnera), ali obogaćeno njegovim iskustvima i putovanjima po svijetu. Radovanu se svidjelo jer su okusi stvarno podsjećali na buzaru, ali mu je zasmetalo to internacionalno ime. Dinu je cijeli koncept bio zanimljiv te mu poručio: „Stvarno ima elemenata internacionalne kuhinje i dobro si pogodio ovaj anis. Estetski to više liči na tebe. To je to. Buzara u teči. Imaš pravo!“  

Iva je poslužila jelo naziva „More djetinjstva“ i donijela povrće i ribu na tanjuru te juhu u zdjelici koju je Radovan prelio u tanjur kako bi se dobila nekakva dekonstrukcija brudeta. Bilo je ukusno, ali je Radovan ostao razočaran zbog nedostatka te silne ribe koju je uzela u dućanu. Andrej joj je poručio jedan 'Bravo!', a Dino je komentirao: „To je super na nepcu! Ti si tu napravila neke savršene zalogaje, međutim moraš malo i koristiti namirnicu. Ajde vidjet ćemo što će iz toga ispasti!“

Robert je donio svoje viđenje Cetine i tog kraja od izvora do ušća. Radovan je zaključio da jelo ima puno originalne tradicije i da je dosta rustikalno, a Dinu se nije svidjelo to što je koristio i te tradicionalne tehnike kojima bi unaprijedio obradu namirnica i spriječio da mu blitva posivi dok mu je Andrej poručio: „Zamjeram ti najviše to što nisi odabrao jedno jelo, fokusirao se na njega i razvio priču.

Ovo ti je bila jedinstvena prilika da to napraviš!“ Odmah s hitne, Elena je stigla na kušanje. Svoje jelo je zamislila kao juhu od janjetine, ali ju je prvo trebalo izmiješati da se sastojci prožmu što je Radovan i učinio te joj nakon kušanja komentirao da jelo može bez problema „stat u nekom dobrom restoranu bilo gdje u svijetu“ i čestitao joj. Dinu se svidjela prezentacija, ali smatra da je tanjur preminimalistički u odnosu na količinu janjetine koju je u dućanu uzela.  Andrej je pohvalio dobro razmišljanje i također dodao da bi bilo bolje kad bi bilo više janjetine jer je ukusna i hrskava.

Sve u svemu, žiri je bio zadovoljan jelima i svi kandidati su dobili pohvalu. Radovan je naglasio kako 'još nije bio sretan ovu sezonu kao danas', a Dino im je poručio: „Današnji izazov je po meni bio jako, jako uspješan. Da, ima malih grešaka i bolje da je tako jer inače bi teško odlučili.“ „Svaka vam čast! Svatko na svoj način je uspio dokazati em svoje znanje, em svoje podrijetlo.“ zaključio je Andrej.

Nakon što smo dobili prvog finalista, drugi dio emisije bio je rezerviran za edukativni dio, Gastroakademiju. Ovoga puta, Dino i Andrej su kandidatima odlučili pokazati svoje najdraže tehnike ili pak one koje smatraju da bi im mogle koristiti kod kuhanja u finalu i sljedećim izazovima. Tako je Andrej kandidatima pokazao kako napraviti Cappuccino juhu s kremom od krumpira te hladnu juhu od burate s tostom od škampi. Dino je na svom jelu Mozzarelle od rajčice sa skutom i uljem od bosiljka dao kandidatima uvod u molekularnu kuhinju gdje im je zapravo pokazao tehniku sferifikacije. Kandidati su se naposljetku pridružili Dinu i sami isprobali raditi sfere od rajčice.

Nakon uzbudljivog kuhanja, dobili smo prvog finalista, a za koje dvoje kandidata još ima mjesta u finalu MasterChefa, doznajte u nedjelju na Novoj TV od 22 sata!

>> Teška ozljeda u borbi kuhanja za finale - Može li Elena kuhati jednom rukom?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije