Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'volim hrvatsku'

Martina i Frano: Daniela Trbović nam je poput majke i rame za plakanje

volim hrvatsku
Foto: HRT
27.10.2014.
u 17:00

Martina Validžić i Frano Ridjan, dinamični vođe timova treće sezone HTV-ova game showa, otkrivaju da je u zanosu slavlja tijekom snimanja bilo i fizičkih ozljeda

U koliko se sati oglašava grički top? Koji je hrvatski ansambl narodnih plesova i pjesama osnovan 1949.? Damin gambit je izraz iz kojeg sporta? Što je "colštok"? Koju količinu meda godišnje proizvedu hrvatski pčelari?

Daniela zamijenila Mirka Fodora

Imate vremena do preksutra provjeriti odgovore na ova pitanja i igrajući se ispred ekrana zajedno s natjecateljima u studiju koji će, među ostalim, odgovarati na navedena pitanja, briljirati u drugoj emisiji treće sezone HTV-ova game showa "Volim Hrvatsku". Posjetili smo set showa na kojem su nas dočekali kapetanica Martina Validžić i kapetan Frano Ridjan koji su na mjestima vođa timova zamijenili Renea Bitorajca i Gorana Navojca. "Volim Hrvatsku" ima i novu voditeljicu pa umjesto Mirka Fodora u toj ulozi sada gledamo Danielu Trbović.

– Danči je Martini i meni poput majke, ma ona je žena, majka, kraljica, rame za plakanje, utočište grešnika. U ovoj sezoni umjesto hostesa imamo dva bezobrazno zgodna i simpatična frajera, Marija i Deana, koji će se gledateljicama svidjeti najmanje onoliko koliko su se svidjeli Danieli i Martini – kaže Frano, a Martina dodaje: – Frano i ja dobro se nadopunjavamo. Frano je tip Johna Waynea, giba se frajerski, a ja sam k'o Indijanka, napadam kad se najmanje nadaš.

Uz već poznate igre, treća sezona ima i novu igru, "Fotografije" u kojoj će se od natjecatelja tražiti da odgonetnu nepravilnosti postavljene na fotografije hrvatskih znamenitosti i poznatih osoba iz javnog života. Kapetanski dvojac ne srami se priznati da su u nekim igrama teško "kiksali", a neki su im zadaci pak bili jako teški.

– U igri "Poznati sunarodnjaci" svojem timu morao sam uz niz asocijacija objasniti ime poznatog plesnog koreografa Milka Šparembleka. Kad sam vidio da sam njega dobio za zadatak, krenula je agonija – prepričava Ridjan dok je Validžić zakazala na područjima koja bi trebala dobro poznavati.

– Bilo me sram jer sam kao profesorica hrvatskog jezika i književnosti zamijenila palatalizaciju i sibilarizaciju. Ili kada sam kao bivša košarkašica zaboravila na kup Krešimira Ćosića. Začudila sam se i da kao glazbeni frik nisam mogla skužiti koju pjesmu svira naš studijski bend predvođen Antom Gelom. Ali Gelo i ekipa maherski su to upakirali – priznaje Martina. Ipak, s obzirom na to da su, kako kažu, bili bačeni u vatru, dosta su se dobro snašli. – Nismo imali puno vremena za pripreme. Ja sam ponovila povijest jer nisam baš najbolja s godinama i hrvatskim kraljevima. Kad se sve zbroji, HRT može biti ponosan što ima tako načitane i obrazovane djelatnike – kaže Martina. I članovi njihovih timova znali su dati šašave odgovore pa je tako u igri "Sretan rođendan", u kojoj natjecatelji pokušavaju izbjeći da kutija s bombom ne eksplodira baš u njihovim rukama, na pitanje koga zovemo hrvatskim Baudelaireom pao odgovor – Marka Perkovića Thompsona. Slaveći pak točne odgovore, došlo je i do fizičkih ozljeda.

Glumac Damir Markovina rasturio

– Skočila sam, krivo se dočekala i natukla petu. Šepala sam do kraja emisije – otkriva Martina. Neki od poznatih koji će se ove sezone igrati su Sonja Šarunić, Janko Popović Volarić, Ivana Rushaidat, Zoran Mišić, Damir Kedžo, Vladimir Ruždjak, Željko Vukmirica, Duško Ćurlić, Jelena Pajić, Luka Nižetić, Nina Violić, Ana Maras, Ivan Buljubašić, Fran Paškvalin, šahist Ivan Šarić...

– Glumac Damir Markovina koji je bio u mom timu rasturio je u igri "Poznati sunarodnjaci". Iz jednog pojma znao je o kome je riječ, pogodio je glumce, režisere, pisce, glazbenike. Tada smo oborili rekord u toj igri – ponosno će Martina. Njezina je suparnika pak oduševio pjevač Damir Kedžo.

– Damir se igra kao malo dijete, mora pobijediti! Grizao je stolove, čupao kosu – kaže Frano.

Martina i Frano, koji za sebe vole reći da su djeca HRT-a na kojem oboje kao vanjski suradnici rade deset i više godina, spremni su na to da će ih gledatelji uspoređivati s Reneom Bitorajcem i Goranom Navojcem, a oni ih, složno tvrde, neće ni pokušavati imitirati.

– U ovoj sezoni neće dominirati vođe timova, već natjecatelji – ističe Validžić, a Ridjan nastavlja:

– Svaka promjena donosi određeni bunt, nekome ćemo se svidjeti, nekome nećemo. Neki govore da sam kao voditelj i reporter emisije "Dobro jutro, Hrvatska" glup, iritantan, da me treba zabraniti, drugi ljudima s takvim komentarima odgovaraju "nisi normalan, dečko je baš živahan", treći kažu da bih mogao biti malo pristojniji poput Meštra. Dvojac je jedno vrijeme skupa vodio jutarnju emisiju na HR-u, a na prvu emisiju Martina je zaspala jer je baš prelazila iz večernje šihte u jutarnju. – Umjesto u 6, došla je u 7.40. Nisam se uznemiravao jer sam znao da će zakasniti – kaže Frano pa otkriva da svoju dugogodišnju djevojku još nije zaprosio. – Moja draga čeka prosidbu, možda je već i odustala. Ali planiram je iznenaditi – kaže voditelj, dok njegova kolegica priznaje da trenutačno nije zaljubljena. – Prolazim emotivnu detoksikaciju. Zapravo sam zaljubljena u kulinarskog šefa Anthonyja Bourdaina – kaže Martina smijući se.

Komentara 7

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
19:14 27.10.2014.

Slažem se sa samoborkom. HTV zna kako upropastiti ;(

SA
samoborka
17:53 27.10.2014.

niste dobri ekipo. emisija vise nije ni sjena onome kad su je vodili rene, goran i mirko. martina samo krici (nit je zanimljiva niti komicna), frano, koji je inace vrlo zanimljiv i dobar zafrkant, se utopio u toj emisiji, danijela kao da ni sama ne zna sto tamo radi. sve u svemu, lose i nezanimljivo.

Avatar rondo
rondo
07:31 28.10.2014.

Danijela Trbović vodi emisiju "Volim Hrvatsku"? A mislio sam da sam sve vidio i čuo. :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije