Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tri, dva, jedan - kuhaj!

Borbu s vojničkim arambašima i prisnacem dobila Anka!

Tri, dva, jedan - kuhaj!
Foto: RTL
1/5
24.04.2014.
u 07:20

- Milivoj se zbilja trudi. Danas je imao hrabrosti eksperimentirati sa začinima i limunom, a njegovi arambaši su bili okomito posloženi u loncu. Svašta je pokušavao…

Dok su se mnogi natjecatelji mučili s delicijama Dalmatinske zagore, odnosno sa sinjskim arambašićima i prisnacem, Anka ih je pripremila kao od šale.

Ovo joj je druga pohvala žirija zaredom, što i ne čudi jer se nalazimo na njezinom terenu! I Milivoj se ovaj tjedan dvaput našao na listi - ali pri samom dnu…

Iako je majstor u spravljanju sarme, Milivoj je sinoć pokušao spojiti naizgled nespojivo – u sinjske se arambašiće tradicionalno stavlja limun, klinčić i cimet, odnosno začini koji se u njegovoj kontinentalnoj kuhinji inače vežu uz kolače ili kuhano vino. Osjetljiva nepca žirija nisu mogla prijeći preko naglašene kiseline limunove korice u njegovom jelu koje je više nalikovalo sarmi nego autohtonom jelu Cetinske krajine. Niti drugo jelo svečanog ručka nije mu ispalo dobro, a grožđice u prisnacu spočitnute su mu kao najveća greška.

Foto: Marko Lukunić/Pixsell

Sve u svemu, Tomislav Špiček je sinoćnjim izvedbama prisnaca bio jako nezadovoljan jer se čini da se natjecatelji i dalje bore s jelima od vučenog tijesta.

„Opet problemi s razvučenim tijestom. A imali su ga u skoro svakoj regiji dosad – štrukli, vanjkuši, u međimurskoj gibanici… Morali su već steći osjećaj s tim tijestom, ali ništa! Prisnac je vučeno tijesto, ali s malo debljim donjim slojem, ništa drugo…

Natjecatelji su se bojali da će im se ono razmočiti od tolike količine sira… Jedino je Anka pogodila taj okus, iako nije imala sreće sa sirom“, objasnio je Tomislav svoju razočaranost.

Foto: Marko Lukunić/Pixsell

Tomislav je rekao da je Anka napravila odlične arambaše te da je jedina koristila začine koje je dobila: muškat, klinček i cimet, i to u dozama koje su primjerene za ovo jelo. Gostu sucu, Siniši Paviću, bilo žao Milivoja.

„Milivoj se zbilja trudi. Danas je imao hrabrosti eksperimentirati sa začinima i limunom, a njegovi arambaši su bili okomito posloženi u loncu. Svašta je pokušavao…. Zbilja se trudi, ali je odjednom sve krenulo u krivom smjeru. Ja se nadam da ga to neće koštati i da će se iz svega ovog izvući kako treba…“, izjavio je Siniša.

Milivoj je ovaj tjedan dvaput proglašen najlošijim natjecateljem. Gine li mu dvoboj?

>>Tko će od arambašića napraviti sarmu?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije