Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Treća sreća

Bingo od ponedjeljka na HTV-u, a vode ga Tatjana Jurić i Dean Pelić

31.3.2015.,Zagreb -  Tatjana Juric i Dean Pelic, voditelj iBingo showa.Photo: Marko Prpic/PIXSELL
01.04.2015.
u 11:06

Nakon sedam mjeseci emitiranja na RTL Televiziji, gdje je Bingo podbacio, emisija se vraća na javnu televiziju u kraćem formatu i s novim voditeljima.

Nakon sedam mjeseci prikazivanja na RTL televiziji show Bingo 6. travnja vraća se na HTV, točnije na Drugi program HTV-a, gdje će se emitirati svakog ponedjeljka u 21 sat.

Ova informacija o kojoj se nagađalo posljednjih tjedana jučer je postala službena potpisivanjem ugovora između HRT-a i Hrvatske lutrije. Bingo se tako nakon kraće pauze vratio u program javne televizije na kojoj se i emitirao od svog početka od 2002. godine.

Nagađalo se kako je Hrvatska lutrija povukla Bingo s RTL-a zbog voditelja Miroslava Škore, koji je show na RTL-u vodio s Antonijom Blaće, a koji se našao na udaru kritika zbog nastupa na dočeku Branimira Glavaša. Javno do sada nitko nije potvrdio ovu informaciju, a komentar Miroslava Škore nismo uspjeli dobiti. Danijel Ferić, predsjednik Uprave Hrvatske lutrije otkrio je ipak neke od razloga razlaza s RTL-om.

– Ugovor s RTL-om potpisan je na godinu dana, no raskinut je prije kraja. Ne znam kako se to odrazilo na njihovo poslovanje, a što se tiče našeg poslovanja mogu samo reći – da smo bili najzadovoljniji, ne bismo raskidali ugovor. Prekid suradnje nije ostavio na nas neke znatne posljedice – kaže Ferić. Na početku emitiranja, show "Uhvati Bingo ritam" na RTL-u bio je dobro primljen kod gledatelja, ali u siječnju gledanost mu je pada i od 19. siječnja do 9. veljače imao je ukupnu gledanost 6,48 posto, 6,05 posto, 4,42 posto i 5,36 posto. Od 16. veljače RTL show prebacuje na RTL 2, sa 90 minuta emisija je smanjena na 60 minuta i od tada bilježi gledanost od samo 1,62 posto.

– Što se tiče gledanosti, to je bitno televiziji, a ne nama, nama je bitna uplata. Prebacivanje na RTL2 malo se reflektiralo i na uplate, što je bio jedan od razloga raskida ugovora. S druge strane, donosili su se jednostrani potezi poput prebacivanja showa s RTL-a na RTL-2 bez dogovora s nama, što nije bilo u skladu s ugovorom i zato smo raskinuli ugovor – objasnio je Ferić.

Zadovoljan je konceptom showa koji je Lutrija realizirala s HRT-om i nada se kako će ovaj format pridonijeti većem odazivu igrača popularnih igara Binga.

U novoj verziji show će se na HRT-u prikazivati 40 minuta i zvat će se "TV Bingo". Tijekom prikazivanja na RTL-u igrači su najviše prigovora imali na trajanje same emisije, što će se novim formatom ispraviti. Osim dobro poznatih igara Bingo 15 od 90, Bingo 24 od 75 te Bingo Plus, u emisiji će biti mjesta za dvije glazbene točke nekih od popularnih izvođača.

– Ovo je emisija prije svega za naše igrače, oni vole zaokruživati brojeve pred ekranima i njih ostalo ne zanima i zato se vraćamo na koncept s upola kraćim trajanjem emisije – kaže Ferić.

Antonija Blaće i Miroslav Škoro bili su voditeljski par tijekom prikazivanja na RTL-u, a jučer je predstavljen i novi, HRT-ov voditeljski par – Tatjana Jurić i Dean Pelić.

– Vjerujem da između Tatjane i mene postoji kemija, u što će se, nadam se, gledatelji uvjeriti u ponedjeljak. Bingo do sada nisam igrao, ali za prvu emisiju ću uplatiti jedan listić – kaže Dean, jedan je od najtraženijih hrvatskih modela koji je ostvario zavidnu domaću i inozemnu karijeru. Tatjana se nakon četiri godine vraća na male ekrane i ne skriva oduševljenje zbog povratka ovom mediju. – Drago mi je što se vraćam u okruženje u kojem sam odrasla. Dean i ja smo dobro kliknuli i zbilja ima talenta, što vidim iz naše interakcije – hvali svog kolegu Tatjana i dodaje kako će i ona poput Deana uplatiti Bingo listić za prvu emisiju.

Komentara 6

DU
Deleted user
22:28 01.04.2015.

A kad je ova koza uvrijedila milijun hrvatskih građana?......

RU
RupertMelkus
11:52 01.04.2015.

Izgled OK, ali Tatjana Jurić nije talentirana za voditelja kako radio emisija tako i TV.

Avatar plavusha_1984
plavusha_1984
12:18 02.04.2015.

Zbog muškaraca kao što je Pelić bih i uvela vojni rok i kako Tatjana misli uplatiti bingo listić ako je pod ugovorom s Hrvatskom lutrijom i HRT-om. Mislila sam da radnici lutrije (i njihove obitelji) ne smiju uplaćivati igre na sreću od HL?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije