Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bestemsu Özdemir:

Maštala sam da ću postati odbojkašica, nisam znala da će me gluma usrećiti

Bestemsu Özdemir
28.06.2015.
u 08:12

Zbog sapunice "Ljubav i novac" zapostavila je studij modnog dizajna, ali nije zažalila jer je brzo osvojila simpatije publike.

Studij modnog dizajna na Istanbulskom tehničkom sveučilištu Bestemsu Özdemir nakratko je stavila u drugi plan, i to zbog glumačkog angažmana u seriji "Ljubav i novac" koju radnim danom pratimo na Novoj TV. Pokazalo se to dobrom odlukom jer je ulogom Nilufer u seriji osvojila simpatije turskih gledatelja, a osvaja i naklonost naše publike.

Požrtvovnost na setu

Glumački svijet približio joj je menadžer Cema Tatlıtuga, na čiji nagovor se i prijavila na audiciju za "Ljubav i novac" i u kratkom periodu uspjela se istaknuti među ostalim mladim glumcima koji se također pojavljuju u seriji.

– Mislim da je glavni razlog mog uspjeha radna etika. Ako radite ono što posao od vas zahtijeva i na snimanje dolazite nakon što ste pročitali scenarij i napamet naučili svoj dio teksta, ako shvatite da su na snimanju svi dio istoga tima i ako se pridržavate radne etike, dulje ćete biti u ovome poslu. Mislim da su te stvari važnije od ljepote glumaca, čak katkad i od toga jeste li po zvanju glumac – objašnjava glumica. Kaže kako ju je menadžer dugo upozoravao na to da mora puno raditi na sebi. – On mi je objasnio što moram raditi i kako stvari funkcioniraju u ovome poslu. Mislim da sam se zato istaknula među svim mladim glumcima – ističe. Prisjetila se i kako je uopće došlo do suradnje s produkcijskom kućom Ay Yapim, koja radi seriju "Ljubav i novac".

– Kad sam prvi put otišla na razgovor za ulogu u seriji, još nisam bila spremna – kroz smijeh će Bestemsu. – Poslije sam ponovno otišla na razgovor za ulogu u seriji "Ljubav i novac" i nekoliko tjedana poslije javili su mi da sam dobila ulogu. Za mene je to bio predivan trenutak.

Svoj lik Nilufer opisuje kao djevojku rastrganu između ljubavi i svoje obitelji.

– Iako u prošlosti nije doživjela ništa bolno, obitelj joj je više pružala materijalnu potporu nego emotivnu i stoga je upravo ljubav ono za čime čezne. Traga za ljubavlju i u trenutku kad je nađe, u potpunosti joj se preda, bez razmišljanja o tome kakva je osoba koja je voli. Nilufer ljubavi daje središnje mjesto u svome životu. Zapravo, riječ je o pomalo naivnom liku koji je lako shvatiti. Nije imala vremena za odrastanje, nego ju je splet okolnosti natjerao da odraste u hipu – o svom liku će Bestemsu.

Lista prioriteta

Kada je riječ o glumačkim uzorima i idolima, kaže kako joj je teško navesti samo jedno ime. 

– Kod različitih glumaca volim različite stvari. S puno zanimanja pratim nekoliko glumica i glumaca, stoga kao svoj uzor ne bih mogla navesti samo jedno ime – kaže. Kao djevojčica imala je širok popis zanimanja kojima se želi baviti, ali gluma nije bila na toj listi.

– U djetinjstvu sam prvo maštala da ću postati profesionalna igračica odbojke, zatim o tome da ću se baviti dizajniranjem nakita, a tek na koncu sam maštala o tome da postanem modna dizajnerica. Nikad nisam maštala o tome da ću se baviti glumom. Iako studiram modni dizajn na Istanbulskom tehničkom sveučilištu, mislim da je odlično što sam se počela baviti glumom jer taj me poziv uistinu čini vrlo sretnom – zadovoljno kaže. Kada su u pitanju planovi za glumačku budućnost, u potpunosti vjeruje u prosudbe menadžera koji pomno bira audicije za Bestemsu. Uz posao i studiranje glumica nema puno vremena za sve stvari koje bi voljela raditi i kojima se želi baviti, no bez obzira na količinu posla, obitelj i njeni psi na listi prioriteta uvijek su na prvom mjestu.

– Moji psi Body i Lady, slikanje, moja obitelj, veza i prijatelji najviše me uveseljavaju. To mi je dovoljno za sreću. Željela bih učiniti nešto za zaštitu životinja. Ako uspijem učiniti nešto za njih, bit ću presretna. Molim vas, brinite se za životinje i pomažite im. One ovise o nama i zato vas sve molim da se savjesno ponašate prema njima – upozorava glumica.

Komentara 2

QW
qwas33333
21:00 01.07.2015.

a gdje je Ugur Naguz?

Avatar lasta mala
lasta mala
08:38 09.07.2015.

Bestemsu O-šta???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije