Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspjeh naših animatora

BBC i irska televizija poludili za crtićima ovog zagrebačkog tima

25.11.2016., Zagreb -  Recircle, studio za animirane filmove.   Photo: Petar Glebov/PIXSELL
Foto: etar Glebov/PIXSELL
1/4
01.12.2016.
u 22:20

Na serijalu “Mali Tko Tko” radit će pisac Simon Rolph, čija se serija “Wusywat the clumsy cat” prikazuje na dječjem TV kanalu CBeebies

– Sve je igra, zabava i pustolovina uz prijatelja Mišu i frenda Robina. Riječi su to uvodne pjesmice novog HRT-ova serijala za djecu “Mačak Mišo i crvendać Robin” koju su za HRT kreirali i proizveli autori iz neovisne produkcijske kuće Recircle.

Zanimljivo je da je serija nastala dvadesetak godina od posljednje produkcije animirane serije u odjelu Djeca i mladi, i to jedinstvenim načinom – po predlošku mobilne aplikacije za djecu „Choro and Robin Adventures“. Zasad je razvijeno 30 petominutnih epizoda u tehnici 2D animacije. Nakon aplikacija za IOS ovo je prva animirana serija Recirclea, a da su napravili dobar posao, govori i podatak da se za njihov rad zainteresirao BBC, točnije njihova kuća CBeebies.

– Recircle smo 2009. osnovali kreativni direktor, ilustrator i scenarist Denis Valentić i ja, a ubrzo smo tim proširili s troje novih kreativaca – Vjekoslav Žiković (glavni animator, ilustrator i karakter-dizajner), Marija Ivšić (animatorica, ilustratorica i karakter-dizajnerica), Ingrid Neuhold (video i audiomontažerka) – te Željkom Benčić kao koordinatoricom ureda i asistenticom produkcije – kaže nam direktorica Recirclea Miljana Dragičević.

U timu je i psihologinja

Osim kreiranja animiranih crtića i kratkog filma, Recircle producira i reklame, klijenti su uglavnom domaće reklamne agencije, a u ponekim slučajevima producira reklame direktno za krajnje klijente. Kako producentica Dragičević pohađa radionice, konferencije i sajmove za animirane serije, imala je priliku projekte u razvoju i seriju “Mišo i Robin” prezentirati brojnim svjetskim broadcasterima, od kojih su interes za seriju, između ostalih, pokazale i poznate svjetske TV kuće kao što su CBeebies (BBC), Disney, CNC, Televisia, TVO, Tele Quebec, Radio Canada te brojni distributeri.

No od uspjeha na stranom tržištu ne bi bilo ništa da “Mišo i Robin” nisu dobro prihvaćeni kod nas. Uz Mišu i Robina te prijatelje Medu, Zeku, Krta, Dabra, Svraku, Sovice i ostalu družinu djeca otkrivaju svijet kroz jednostavne i šaljive sižee i raspon tema od prepoznavanja oblika do odnosa među ljudima i pojava u prirodi. Uz animatore Recirclea kreativni tim čine i koscenaristica Martina Čip Škulić, dječja psihologinja Ana Nukić, autor uvodne pjesmice Srđan Gulić Gul i skladateljica Ana Roman. Glasove junacima dali su Ana Vilenica, Krsto Bošnjak i Marko Jelić, a pripovjedačica je Jelena Buljan.

Potrebne su još 22 epizode

– Da bi CBeebies otkupio seriju, potrebno je napraviti još 22 epizode (standardi animiranih serija u svijetu su 52 epizode od pet minuta) tako da trenutačno pregovaramo s HRT-om koji ima pravo prvenstva na otkup dodatnih epizoda. Ako ti pregovori ne uspiju, dodatne 22 epizode proizvest će se direktno za CBeebies – kaže Dragičević.

Recircle je trenutačno u pretprodukciji animirane serije “Mali Tko Tko” čije se petominutne epizode također razvijaju iz aplikacije za djecu. Serija je privukla pažnju CBeebiesa i nagrađivanog engleskog pisca Simona Rolpha iz Big fat Studia, čija se serija “Wusywat the clumsy cat” trenutačno prikazuje na CBeebiesu. Simon na ovom projektu preuzima ulogu glavnog pisca serije. Iako su pregovori još uvijek u tijeku, možemo reći da će se u koprodukciju serije uključiti i irski Pink Kong Studios pa ćemo seriju emitirati i na irskoj televiziji – kaže Dragičević.

>> Nađi svoje sretno mjesto uz novi animirani film Trolovi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije