Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Mjesto zločina' na rtl-u

Andrej Dojkić je 'bad cop' u hrvatskom "CSI-u", a Zlatko Ožbolt surov i hladan inspektor

csi
Foto: Rober Anić/PIXSELL
1/2
22.09.2014.
u 10:00

– Ivana je intuitivna, snažna i analitična i donosi žensku intuiciju u tročlani tim. Nju se šalje da pregovara s ljudima koji prijete da će si oduzeti život i na druge slične emotivno osjetljivije zadatke – opisuje Csilla kojoj je ova rola svojevrsno ostvarenje sna jer obožava strane krimi-serije.

U vili Crnković u Zagrebu pronađena su beživotna tijela Trpimira Ružića i njegove zaručnice Valentine Crnković, dok je kućna pomoćnica teško ozlijeđena. Prvi dokazi ne upućuju na provalu i pljačku.

Ožbolt surov i hladan

U trenutku ubojstva u kući je bila kći pokojne Valentine, Tara, bivša ovisnica za kojom policija traga jer je mogla čuti i vidjeti što se dogodilo, ali i zato što je, uz svog dečka kriminalca i lopova, jedna od glavnih osumnjičenih. Ne, ovo nije sadržaj crne kronike već radnja napete domaće kriminalističke serije “Mjesto zločina” koja sutra počinje na RTL televiziji. Najbolja je preporuka seriji to da je glavna glumica Csilla Barath Bastaić zbog angažmana u “Mjestu zločina” privremeno prekinula rad na dugometražnom filmu u Londonu gdje gradi karijeru i na dva i pol mjeseca, koliko će trajati snimanje, vratila se u Zagreb. Igra inspektoricu Ivanu Peršić, Zlatko Ožbolt je glavni inspektor Zvonimir Bilić, a Andrej Dojkić inspektor Andrija Taras.

– Ivana je intuitivna, snažna i analitična i donosi žensku intuiciju u tročlani tim. Nju se šalje da pregovara s ljudima koji prijete da će si oduzeti život i na druge slične emotivno osjetljivije zadatke – opisuje Csilla kojoj je ova rola svojevrsno ostvarenje sna jer obožava strane krimi-serije.

– Otkinula sam na “Prave detektive”, fantastičan mi je “Zakon i red” te “Most”. Veliki sam fan “CSI-a” kroz koji sam već sam prostudirala posao kriminalista – kaže Csilla. Zlatko Ožbolt sretan je što napokon imamo domaću krimi-seriju jer ih stalno uvozimo. Glumi surovog, hladnog i pragmatičnog policijskog inspektora i samohranog oca čija ljudskost i emotivnost izviru na površinu tek u odnosu s kćeri tinejdžericom koja mu pruža otpor, a šef jakog policijskog krim-tima u tome se loše snalazi.

– Ne bih nikada bio žbir. Zahtjevnije je biti glumac nego inspektor, nisam taj tip – smiješeći se veli Ožbolt. Glumci su morali naučiti rukovati pištoljem, što je Ožbolt imao prilike isprobati još u ranoj mladosti.

Poduka kod inspektora

– Moj stari imao je pištolje pa sam ih znao čistiti. Nisam ljubitelj oružja pa nisam htio dozvolu za držanje oružja – ističe.

Andreja Dojkića gledamo kao, kako glumac opisuje, “bad copa”.

– Moj lik inspektora Andrije malo je ishitren i u poslu koristi ne baš najmekše metode, ali radi ono što je potrebno da zaštiti ljude i da dođe do onog što je potrebno da bi se riješio zločin – priča Dojkić te dodaje da su neki slučajevi koje ćemo pratiti u “Mjestu zločina” inspirirani stvarnim zločinima počinjenima u Hrvatskoj. Unatoč mračnoj atmosferi serije, atmosfera na setu je, ističe Andrej, odlična.

– Imamo najljepšu policijsku stanicu, bolja je od one na Beverly Hillsu – šali se Dojkić koji se za rolu pripremao i dobivajući savjete od prijatelja koji rade u policiji, a glumci su bili i na poduci kod pravog inspektora koji ih je podučio kako se barata pištoljem, kad se pokazuje policijska značka, kad se ne pokazuje, kako se stavljaju lisice, kako izgleda policijsko ispitivanje i ostale tajne posla.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije