Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljubavni klinč

10 najseksi scena koje pamtimo u domaćim filmovima

medeni mjesec
01.04.2015.
u 14:25

Erotika je uvijek više u mislima i mašti promatrača nego u eksplicitnim scenama u filmu ili TV seriji što dokazuju i ovi primjeri

Nema valjda imalo suvislije scene seksa na domaćem filmu ili televiziji, a da to ne bude povod za prebrojavanje najvrućih ili „najvrućih" igranih prizora. Nije to zaobišlo ni ljubavni klinč između novinarke Lucije Car (Judita Franković) i policajca Romana Soršaka (Goran Navojec) u TV seriji "Počivali u miru II", redatelja Gorana Dukića.

Unutrašnji mehanizam

Priča serije na pladnju nudi privatizacijske, političko-interesne, sociološke i razne druge tematske preokupacije, ali jedna scena seksa kojom, usput budi rečeno, i HRT na svojim stranicama najavljuje ovo djelo, dovoljna je da medijski sve to zasjeni i potakne nove-stare priče o najseksi prizorima s domaćim glumcima. Ako je nešto jasno kada su erotski prizori u igranim djelima u pitanju, onda je to da za dobar efekt nikada nije važno koliko pokazujete (golotinju, naravno), nego koliko je seks pitanje unutrašnjih mehanizama i sadržaja filma ili TV djela.

Naravno, drugo su eksploatacijski seksi filmovi ili, posebno, pornići, ali u konvencionalnim igranim djelima doista nije fraza kada autori ili glumci upućuju na nužnost seksa kao „opravdanog" čina između likova. Bilo da je riječ o seksu kao odrazu karaktera, različitih društvenih pozicija ili o nekoj drugoj vrsti ideoloških, klasnih ili karakternih opreka, prizor seksa uz sam ljubavni čin mora imati i određeni dramski sukob ili bilo kakvu drugu vrstu emocionalnog punjenja. Zato su neke od najseksi scena upravo one u kojima se gotovo ništa i ne vidi, nego bude iskazano tek u naznakama, a u nekim se slučajevima čak i ne treba dogoditi.

Pravilo gole kože

Stoga za seks i erotiku na ekranima najčešće vrijedi ono što često slušamo i u stvarnom životu, a s time se ne moramo uvijek nužno i slagati. Pravilo, naime, glasi: erotika je uvijek više u mislima i naznakama nego u konkretnim djelima.

Primjeri iz domaćih filmova koje smo izabrali govore da za uzbudljivost (ili uzbuđenje) na ekranima treba ipak mnogo više od gole kože.

>> Evo kako je televizija prešišala film

Ključne riječi

Komentara 14

ED
EDT1005
15:45 01.04.2015.

Koji su to "nasi" filmovi? samo hrvatski su nasi , svi ostali nisu. pametnome dosta

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
15:30 01.04.2015.

E Arsene, nekad sam imao dobro misljenje o tebi. "domaćim" filmovima? Kaj nisi ti sa Jaruna, Zagreb?

PP
plavac plavi
17:17 01.04.2015.

Arsen favorizira svoje!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije