Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
turistička patrola - mali lošinj

Miomirisni vrt kojemu nedostaje tek Apoksiomen

mali lošinj
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/8
29.07.2014.
u 17:55

Danas vas vodimo u Mali Lošinj, koji je ove sezone dobio i noćni klub te prvi hotel s 5 zvjezdica

Kada se zna da upravo ovdje obitava posljednja velika skupina dobrih dupina u sjevernom Jadranu, da su ga za svoje stanište odabrali i macaklini, zaštićena vrsta guštera, i da je cijelo mjesto jedan golemi miomirisni vrt sa 1018 biljnih vrsta, taj Mali Lošinj mora biti neko posebno mjesto. I jest.

Turizam u ekspanziji

No, davno su domaćini osvijestili da se turistima više ne može prodavati sunce i more pa je na svakom koraku vidljiv turizam u ekspanziji. Neki je dan u središtu grada otvoren novi noćni klub Pacifico, koji će pojačati ponudu za mlade, a od kapitalnih investicija valja istaći da je nakon temeljite rekonstrukcije upravo otvoren prvi lošinjski hotel s pet zvjezdica Bellevue, vrijedan više od 50 milijuna eura.

Smješten je u zoni Čikat, najluksuznijoj na otoku, u neposrednoj blizini mora, uslugama poput prijevoza gostiju posebnim avionom ili posebno koncipiranim SPA tretmanima ovu će destinaciju učiniti ekskluzivnijom.

No, ovdašnji turistički djelatnici ne zaboravljaju ni korijene, ono autohtono što već desetljećima privlači goste još otkako je Lošinj 1892. proglašen klimatskim lječilištem, pa su mnoge karte stavili na zdravstveni turizam, usmjeren na tegobe disajnog sustava.

Posjet nutricionistice

Projekt Turističke zajednice u suradnji s Miomirisnim otočnim vrtom koji je već proteklih sezona davao sjajne rezultate, ovog se ljeta širi na cijeli grad, na kampove, hotele, turističke agencije, restorane, kozmetičke salone: miomirisna mreža grana se u svim formama, od cvjetnih aranžmana, potpurija, likera, sokova, kolača, miomirisnih dekoracija do gastroponude u kojima se na različite načine koristi autohtono otočno bilje.

Na inicijativu Grada Malog Lošinja i Turističke zajednice ugostitelje je nedavno obišla i nutricionistica Donatella Verbanac. Ponudila im je vrijedne savjete koje su neki već uklopili u ponudu, poput cafe bara Moby Dick i u Vitality Hotela Punta, koji svojim gostima sada nude i smoothie od kombinacije svježeg voća i povrća, šireći ideju otoka Lošinja kao "vitality destinacije".

Još kad ovamo stigne Apoksiomen, antički nalaz neprocjenjive vrijednosti pronađen 1999. godine u moru Lošinja, koji čeka preuređenje Palače Kvarner, Mali Lošinj svrstat će se u top destinacije domaćeg turizma.

>>Oporavilište za morske kornjače slavi prvu godinu rada

>>U Biogradu imaju čekić s magnetima, podvodnu rasvjetu...

>>Pravilo za gosta: Obvezno u Lumbardu, otkrijte što je ‘grk’!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije