Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
turistička patrola - rab

Grad koji je melem za oči nudi odmor bez partijanja

          rab
Foto: Renata Rašović
1/4
26.07.2014.
u 21:18

Brojne su aktivnosti u kojima možete uživati, između ostalog, i u trekingu, ronjenju, vožnji barkarijolima...

Još 1774. godine privlačio je putopisce i znanstvenike, ne samo zbog iznimnih prirodnih ljepota, nego i zbog gostoprimstva otočana. Ako je bio upola lijep kao danas, nije im za zamjeriti što su po nadahnuće dolazili baš ovdje. Grad Rab i njegova vizura s četiri zvonika melem su za oči, a otočka arhitektura i slikoviti krovovi kuća pomažu sklopiti jedinstven mozaik.

Loparska Rajska plaža

No, daleko od toga da odmor na Rabu podrazumijeva tek obilazak fascinantne kulturne baštine. Rabljani svojim gostima nude cijelu paletu aktivnosti, a posebno je tražen treking na označenoj pješačkoj ruti od prekrasnog parka Komrčar u središtu grada do najvišeg vrha na otoku u Mundanijama. Svoj uzlet doživjele su posljednjih godina i ronilačke aktivnosti, što i ne čudi kad je poznato da je u podmorju oko Raba otkriven velik broj potopljenih brodova te prirodnih podmorskih reljefa. Uz osnovnu obuku i najam opreme u čak četiri ronilačka centra postoje i napredne škole ronjenja te cjelokupni aranžmani za ronilački odmor. One kojima je godišnji odmor sinonim za dobru plažu, treba odvesti na loparsku Rajsku plažu, koju je CNN otprije svrstao u sto najljepših na svijetu. No, do urona treba prehodati gotovo kilometar pa su na ovom prirodnom daru najzahvalnija djeca. U turističkoj su ponudi Raba i jednodnevni izleti brodom. Polazište je riva na kojoj su privezani gotovo svi izletnički brodovi, po cijeni od sto do 300 kuna, ovisno o izletu i o brodu. Poseban je doživljaj i vožnja malim morskim taksijima, poznatim rapskim barkarijolima, koji obilaze prekrasne uvale, fjord Zavratnicu ili pak organiziraju ribarenje na koćarici u društvu domaćina. Brodom se mogu obići i Goli otok i Grgur, Ilovik, Susak i Lošinj, a nudi se i posjet NP Plitvička jezera i NP Sjeverni Velebit.

Poslije ponoći zatvoreno

Rab je uistinu na ponos svakom ministru turizma, jamac je odmora posebice za obitelji s djecom, no mlađe generacije željne zabava i partyja trebale bi potražiti neku drugu lokaciju. Noćni život ovdje se gasi poslije ponoći, kad na ulici ispred zatvorenog bara možete naići na gitarista i u poluglasu raspjevanu mladež koja se sama pobrinula za svoj štimung.

>>Vitezovi Fjere - Povijesni spektakl koji je zaintrigirao i National Geographic

>>Uz impresivnu zbirku s više od 1500 predmeta, možete vidjeti i vještine majstora puhača

>>Povijest tržnice duga 200 godina krije najčuvanije tajne Trogira

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar EU afrodita
EU afrodita
21:53 26.07.2014.

američki i japanski turisti su ludi za ovim kućama od kamena..to je za njih egzotika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije