Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završena druga sezona adidas kvartovskih kroseva

Trkački spektakl se nastavlja na 23. Zagrebačkom maratonu

adidas
Foto: adidas
1/8
29.09.2014.
u 15:30

U subotu je na zagrebačkoj Sigečici održano veliko finale ovosezonskih adidas kvartovskih kroseva koji su ukupno okupili oko 1000 sudionika - kvartovskih trkača koji su još jednom dokazali da je trčanje u Hrvatskoj IN. Najbrži kvart ove sezone zasluženo je Centar. Kao i prošle godine adidas kvartovski krosevi poslužili su kao trkačka uvertira u Zagrebački maraton na kojem je adidas već tradicionalno sponzor građanske utrke koja iz godine u godinu bilježi sve veći broj trkača iz Hrvatske, ali i ostatka svijeta. 23. Zagrebački maraton održava se 12. listopada 2014. godine, a ove godine organizatori najavljuju pravi trkački spektakl koji će dokazati da je trčanje jedno od najpopularnijih sportova danas.

Ove sezone organizirano je ukupno 5 adidas kvartovskih kroseva koji su se trčali na atraktivnim i izazovnim stazama u kvartovima - Tuškanac, Dugave, Lanište, Maksimir i Sigečica. Na ovogodišnjim kros utrkama mnoga poznata lica dala su podršku ovom originalnom formatu i trkačima poput Blanke Vlašić, poznate hrvatska atletičarke, Matee Matošević, hrvatske rekorderke u trčanju na duge i srednje staze, Marije Andrijašević, poznate hrvatske fitness trenerice i nutricionistice te ekipe iz street art kolektiva Pimp My Pump koji su svaki kros obilježili na svoj način - oslikavanjem vodenih pumpi motivima koji ih inspiriraju.

U utrkama su sudjelovali i polaznici adidas škole trčanja kojima su adidas kvartovski krosevi poslužili kao idealna vježba za njihov najveći izazov - trčanje polumaratona dugog 21 kilometar u sklopu Zagrebačkog maratona.

Svaki profesionalni i rekreativni trkač zna koliko je za trčanje važna adekvatna oprema, a adidas već godinama ulaže u nove tehnologije i inovativna rješenja. Popularnost, ali i kvalitetu njihove opreme dokazuje i podatak da je prošle godine na Zagrebačkom maratonu najviše trkača trčalo u adidas tenisicama za trčanja. Najveću revoluciju u opremi za trčanje adidas je pokrenuo lansiravši na tržište revolucionarnu BOOST™ tehnologiju u opremi za trčanje. Ova tehnologija s energetskim kapsulama pruža veći povrat energije od bilo kojeg standardnog materijala - koristeći tisuće vidljivih kapsula energije u ulošcima tenisica.

Ove godine, adidas sve zaljubljenike trčanja razveseljava novom Energy BOOST™ jesen/zima 2014. kolekcijom s još boljim performansama u kojoj prevladavaju vibrante boje poput crvene za muškarce i roze za žene te Supernova Sequence tenisicama koje također sadrže BOOST tehnologiju i prozračnu mrežicu na gornjem dijelu tenisice za još udobniji osjećaj tijekom trčanja. Osim kvalitetne obuće, bitna je i odjeća. Za jesen/zimu adidas je pripremio tajice s poznatom ClimaLite tehnologijom koje će se sigurno svidjeti svim trkačicama zbog svojih neobičnih, modernih boja, ali i majice u atraktivnim crnim, narančastim i ružičastim bojama.

Pratite adidas trčanje na:

adidastrcanje.hr

facebook.com/adidasRunning

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije