Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pogled iz drugog kuta trkača Kristijana Rubinića

Trčanje je postala moja ovisnost

Trčanje
Foto: adidas
1/2
07.07.2014.
u 14:45

Trčanje je postalo moja gotovo svakodnevna ovisnost! Ljudi u današnje vrijeme pronalaze različite načine za opuštanje; druženje po kafićima, noćni izlasci, šetnje,kinodvorane i slično, a moj najbolji način za opuštanje je trčanje. Više-manje trčim od malih nogu jer sam od osme godine počeo trenirati nogomet, a važnije upoznavanje s trčanjem sam imao u srednjoj školi na državnom prvenstvu u krosu. Taj kros, pa ni moji današnji rezultati ne bi bili mogući, a da nije bilo moga velikoga prijatelja Marka Valičevića (predsjednik AK Okić za čiji se klub obojica natječemo). On me upoznao sa sportom koji je u zadnje dvije godine poluaktivnog bavljenja (sitno treniranje i sudjelovanje u raznim kros i cestovnim utrkama od 5-10 km) postao moja opsesija. Naravno, uz Marka, veliku podršku imam od obitelji, prijatelja i radnih kolega.

Svi mi imamo neke svoje probleme i svakodnevno smo pod stresom, a moj jedini lijek protiv toga je trčanje! Kada počnem s treningom ili kada na utrci čujem pucanj pištolja za start jednostavno se isključim iz svega i prepustim se tom divnom osjećaju slobode. Težnjom za pobjedom i svakodnevnim napredovanjem, uspio sam pobijediti na raznim utrkama, a najvažniji rezultat do sada je pobjeda na svakom od 3 ovogodišnja adidas kvartovska krosa i nadam se da ću u istom tempu nastaviti u jesen kada se održavaju i preostala 2 krosa.

Prije 3 mjeseca sam postao trener u školi trčanja u Jastrebarskom tako da sada mogu svoje znanje i iskustva podijeliti i drugim ljudima koji se žele baviti trčanjem, bilo to rekreativno ili na nekoj višoj razini. Svatko od nas se na neki način mora "pokrenuti" u životu, pa tako mislim da nema jednostavnijeg načina od trčanja; trčati možeš gdje god ti srce poželi, a jedino što ti je potrebno su tenisice i malo dobre volje. Počnite trčati i garantiram vam da se nakon nekog vremena nećete moći zaustaviti!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije