Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trkački spektakl se nastavlja

Sve je spremno za novu sezonu adidas kvartovskog krosa

adidas - kros
Foto: adidas
1/4
16.04.2014.
u 14:00

Svi ljubitelji trčanja i oni koji će to tek postati uskoro dolaze na svoje. Zagrebački kvartovi ponovno će živnuti i postati središnje trkačko mjesto s atraktivnim stazama u drugoj sezoni adidas kvartovskog krosa koja starta 26. travnja na Tuškancu.

adidas godinama kroz niz partnerskih projekata i sponzorstava na lokalnoj razini aktivno podržava sportaše, od amaterske do profesionalne razine te ulaže u razvoj trčanja u Hrvatskoj. Tako je prošle godine pokrenuo originalan format utrka na kojima je sudjelovalo stotine trkača svih dobi i razina. U prvoj sezoni organizirano je 5 adidas kvartovskih kros utrka koji su kretali iz parkova Medveščaka (Centar), Zapruđa (N.Zagreb), Knežije (Trešnjevka), Folnegovićevog naselja (Trnje) i Gajnica (Črnomerec). Atmosferu su dodatno zagrijali trkači koji su pokazali kako se 'bori' za svoj kvart. Ekipa Trešnjevke u posljednjem kvartovskom krosu pobjedom je pretekla ekipu Črnomerca i za samo jedan bod odnijela pobjednički pehar i besplatne startnine za Zagrebački maraton.

Najbolji u muškoj kategoriji bio je Marko Valičević koji je pobijedio u čak četiri kvartovska krosa. U ženskoj kategoriji konkurencija je bila žestoka. Pobjednica se doznala tek na posljednjem krosu, a ona je Silvia Šimunović. Nakon zadnjeg kvartovskog krosa one koji su sudjelovali u svih pet utrka očekivala je najbrža trka do tad - od Folke do adidasovog dućana u Ilici. Troje najbržih osvojilo je bogate nagrade - adidasove tenisice za trčanje.

A upravo je finalna utrka adidas kvartovskog krosa privukla i najveći broj trkača, dok je cijeli serijal trkačkih utrka okupio više od tisuću ljudi koji su uz sjajne trkačke staze uživali i u dobroj zabavi. Ovakvih uzbuđenja sigurno nas očekuje i ove sezone adidas kvartovskog krosa. Bogati nagradni adidas bonovi, pobjednički pehari, medalje i još puno dobre zabave i druženja sjajan su poziv da se priključite trkačkom spektaklu u vašem kvartu.

Za sudjelovanje u svim kros utrkama prijave su moguće na stranici www.adidastrcanje.hr/kvartovski-kros/prijavi-se/ te na dan utrke kod startnog prostora od osam ujutro sve do dvadeset minuta prije starta.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije