Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bečki maraton

Među 200 maratonaca iz Hrvatske i veleposlanik Bakota

trčanje
Foto: Thinkstock
11.04.2014.
u 14:49

Hrvatske maratonce pred Organizacijskim odborom bečkog maratona predvodi dipl. ing. Zlatko Medibach, također maratonac koji živi u Beču i član je Predsjedništva KSD Zagreb

Na 31. maratonu u Beču, u nedjelju 13. travnja među više od 41.000 maratonaca nastupit će i 200-njak sudionika iz Hrvatske. Među njima i hrvatski veleposlanik u Austriji Gordan Bakota, izvijestio je predsjednik Kulturnog i sportskog društva ''Zagreb“ u Beču Blaško Papić, koje će ugostiti hrvatske maratonce.

- U subotu, dan uoči maratona u 16 sati za maratonce i ostale prijatelje otvorena su naše prostorije u Rathausstrasse 15, u središtu Beča, a u 18, 30 sati maratonce će pozdraviti veleposlanik Bakota i ministrica savjetnica za kulturu u hrvatskom Veleposlanstvu u Austriji Zdenka Weber - rekao je Papić za Večernji list, zaželjevši atletičarima dobro vrijeme i rezultat.

Hrvatske maratonce pred Organizacijskim odborom bečkog maratona predvodi dipl. ing. Zlatko Medibach, također maratonac koji živi u Beču i član je Predsjedništva KSD Zagreb. Za nedjeljni maraton (Vienna City Marathon) koji je najmasovnije sportsko natjecanje u Austriji poznato diljem svijeta, koji počinje u 9 sati ujutro, a završava u 15 sati poslijepodne, prijavio se je ove godine rekordan broj učesnika: 41.880 iz 127 zemalja.

Prema pisanju austrijskih medija, učesnike klasičnog maratona dugog 42.195 metara i polumaratona od 21. 975 metara bodrit će oko 400 tisuća gledatelja. Za okrjepu maratonca pripremljeno je 90.000 litara vode i raznih napitaka, 14 tona banana i 60.000 posebnih energetskih slatkiša (Riegel). Bogati program počinje već u subotu proslavom Svjetskog dana prijateljstva te dječjim maratonom ispred bečke Gradske vijećnice.

>>Među 41 tisućom maratonaca u Beču i 300-tinjak iz Hrvatske

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije