Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SCOTT JUREK

4 savjeta profesionalnog ultramaratonca za trčanje po kiši

Trčanje
Foto: Shutterstock
06.11.2014.
u 15:00

"Ne treba se bojati trčanja po kiši, samo trebate biti spremni to prihvatiti, poručuje profesionalni trkač Scott Jurek, rekorder na 135 kilometra dugom Badwater Ultramaratonu

Kišno vrijeme ne treba razlog da odustanete od trčanja, posebice ako ste sada već u zavidnoj formi.

"Ne treba se bojati trčanja po kiši, samo trebate biti spremni to prihvatiti, poručuje profesionalni trkač Scott Jurek, rekorder na 135 kilometra dugom Badwater Ultramaratonu. Ovo su savjeti koje Jurek dijeli svima koji se razmišljaju o trčanju i po kiši.

1. Odjeća jarkih boja

Ovo je jako bitno kada je kišno vrijeme jer je mračnije i vidljivost je slabija. Sada je vrijeme da iz ormara izvadite te tajice jarkih boja koje se možda ranije  i n iste usudili odjenuti.

2. Zaštitite telefon i druge električne uređaje

Ako ne želite tući glavom o zid jer vam se smočio telefon, koristite odjeću koja ima unutarnje džepove za takve uređaje, kaže Jurek. No, kako biste ipak bili potpuno sogurni kupite vodootporna kućišta . Ako ipak ne trčite po kiši toliko često da bi vam se isplatila takva investicija  možete koristiti plastičnu vrećicu.

3. Provjerite tenisice

Ako su vaše tenisice glatke na potplatima, kaže Jurek, bit će vam vrlo teško izbjeći klizanje po vlažnoj površini. Za trčanje po kiši potplati  na tenisicama moraju imati brazde  dublje od jednog milimetra. Pazite i na to da su tenisice od nepropusnog materijala kako vam noge ne bi brzo postale mokre, ali moraju "disati".

4. Prilagodite svoju rutinu

Ako mislite da je kišni dan idealno vrijeme za vježbanje sprinta, u krivu ste jer će vremenske (ne)prilike usporiti vašu brzinu, kaže Jurek. Kiša može "dodati" i dvije minute vremena na milju ( 1.6 km). Osim toga takva vrsta treninga po kišnom vremenu može lako pogodovati i da se lakše ozljedite. Neka vam trčanje po kiši bude trening izdržljivosti, poručuje.

>>SCOTT JUREK: Jedi i trči – moje neočekivano putovanje prema veličanstvenosti ultramaratona

>>Trčanje nije samo trčanje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije