Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JE LI TO KATARSKI MINISTAR?

Tko je otac djeteta Rachide Dati?

06.02.2009.
u 18:43

Kad je 43-godišnja francuska ministraica pravosuđa Rachida Dati, prva žena arapskog porijekla u francuskoj vladi, rodila dijete, počele sus e rojiti brojne špekulacije o identitetu oca. Veliki broj potznatih osoba, en samo u Francuskoj, čak je morao moliti ministricu Dati da javno negira njihovu bilo kakvu ulogu u njezinom majčinstvu.

Prozivani su bili francuski TV-voditelj Jacques "Athur" Essebag, istaknuti pariški poslovni čovjek Henri Proglio, hotelski tajkun Dominique Dessegne, bivši ragbijaški izbornik i današnji ministar sporta Bernard Laporte, mlađi brat predsjednika republike François Sarkozy, pa čak i bivši španjolski premijer Jose Maria Aznar.

Novinari Michaël Darmon i Yves Derai u svojoj novoj knjizi "Belle-Amie" ("Lijepa prijateljica", aluzija na poznati roman "Bel-Ami" Guya de Maupassanta o usponu korumpiranog novinara u pariške krugove moći) tvrde da je Rachida Dati cinično ambiciozna i da je zanimaju samo oni koji joj mogu pomoći u društvenom usponu, ali zadiru i u njezin privatni život. Izjavu sad već bivše ministrice Dati da "tata putuje mnogo" i njezina česta putovanja u katar objašnjavaju činjenicom da je otac njezinog djeteta Ali Bin Fetais al-Marri, istaknuti pravnik koji je diplomirao na Sorbonni i obnaša dužnost katarskog državnog tužitelja (u rangu ministra). To objašnjava i ministričinu tajanstvenost – al-Marri je oženjen, a u islamskim državama se preljub vrlo strogo kažnjava.

Nakon što je carskim rezom rodila kćer Zohru, Rachida Dati se nakon samo pet dana vratila na posao, čime je izazvala brojne kritike što ne koristi porodiljni dopust za koji su se žene godinama borile. No, ona je samo pokušavala očuvati svoju poljuljanu fotelju – što joj nije uspjelo. Rachidi Dati je predsjednik Sarkozy osigurao udobno ali politički ne previše relevantno mjesto kandidatkinje za poslanicu pariške regije u europskom parlamentu, što će na izborima sigurno i osvojiti. S čela francuskog pravosuđa ona će tako otići nakon europskih izbora u lipnju.

Želite prijaviti greške?