Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
The Voice

Ana Opačak: Svoj kamen i more ne bih ostavila radi karijere

ana opačak
Foto: Dario Njavro/HTV
1/2
30.03.2015.
u 17:00

Dobro govori engleski, talijanski i francuski, dobiva glazbene ponude iz inozemstva, ali ne planira odlazak iz Splita

Nakon druge emisije uživo showa "The Voice – Najljepši glas Hrvatske" osam kandidata izborilo se za daljnje natjecanje, što znači da se njih ukupno 16 bori za laskavu titulu najboljeg slavuja Lijepe Naše. A nakon ovotjedne emisije, najviše razloga za široki osmijeh na licu ima Ana Opačak. U sva četiri tima upravo je 30-godišnja Splićanka najuvjerljivije pobijedila zahvaljujući glasovima gledatelja. S njom su se natjecali Tomislav Užarević i Mateo Resman, a publika je 75 posto svojih glasova dala baš Ani.

S Gibonnijem u Parizu

– Ma vi se šalite! Zaista sam iznenađena – prvo je izustila Ana nakon što smo je obavijestili o njezinu uspjehu. Profesorica talijanskog i engleskog na pozornici "The Voicea" briljirala je izvedbom Gibonnijeve pjesme "Tempera", ali na francuskom jeziku.

– Volim pjevati na francuskom, drag mi je jezik, jednako kao talijanski i engleski, ali naravno da se ništa ne može mjeriti s materinskim jezikom. Linda Moro-Goić izvrsno je prevela sve Gibine pjesme na francuski, a kako sam u Splitu vezana za Večeri francuske šansone, preko njih sam imala priliku otići u Pariz i nastupati s Gibonnijem. Ovo mi je doduše bilo prvi put da sam pjesmu "Tempera" samostalno izvela – priča Ana koja je svoju mentoricu Indiru Levak osvojila već na generalnoj probi prije subotnje emisije.

Ujedinjena Europa

– U gužvi poslije emisije nismo se uspjele ni vidjeti, tako da tek moram čuti njezine dojmove, ali vjerujem da je jako zadovoljna – kaže Ana. Nakon što joj je voditelj Ivan Vukušić priopćio da prolazi dalje, mobitel se užario od poruka i poziva. – U jednom trenutku sasvim je zablokirao, pao je sustav, a na Instagramu i Facebooku samo su pristizali zahtjevi za prijateljstvo – sa smiješkom priča Ana.

S obzirom na to da je oduvijek ljubiteljica francuske šansone i talijanske kancone, a dobro govori oba jezika, zvuči sasvim realno da svoju glazbenu sreću potraži u Francuskoj ili Italiji. No...

– Već je bilo nekih pregovora o nastupima vani, ali teško bih se odvojila od svog kamena i mora. Vjerujem da uz svu današnju tehnologiju i način života inozemna karijera ne bi nužno morala značiti da se trebam nekamo preseliti. Moglo bi se živjeti na dvije adrese, ali i tu bih odluku teško donijela. Ma ne znam ni bih li mogla preseliti u Zagreb, a kamoli izvan Hrvatske – iskreno će simpatična Splićanka kojoj su u natjecanju velika podrška obitelj i dečko Nikola.

– Imam rodbinu u Belgiji, Njemačkoj, Luksemburgu i svi gledaju emisije i simultano navijaju. Ujedinila se cijela Europa – ponosno će Ana koja se nada da će još neko vrijeme u "Voiceu" pokazivati svoje glazbeno umijeće.

>>Jacques opleo za kraj emisije: Teorije zavjere popele su mi se do tud. Ja sam pošten i korektan!

>>'Obožavam ga i muž će me se odreći! Kad Marin progovori, ja se naježim'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije