Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najljepši glas hrvatske

Nina Kraljić: Bojala sam se da u Hrvatskoj nema mjesta za mene

25.04.2015., HRT, Zagreb - Finalna emisija glazbenog showa The Voice - najljepsi glas Hrvatske. Nina Kraljic, pobjednica showa The Voice, Jacques Houdek. Photo:
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/6
27.04.2015.
u 11:30

U karijeri želi ići laganim tempom jer, kaže, uspjeh dolazi samo uz rad i trud

– U ovakvim situacijama kažu obično da im nije jasno što se događa. Tek sad vidim da je to moguće i da će mi sve biti puno jasnije tek sljedeće godine. Sretna sam i tužna što je show završio, ali moram se samo smijati jer se imam zašto smijati – kazala nam je Nina Kraljić samo nekoliko minuta nakon što je proglašena pobjednicom prvog "The Voicea".

Posveta dečku Marku

Razloga za slavlje i sreću Nina i njezin mentor Jacques Houdek imali su barem 190 tisuća, jer upravo je toliko glasova Nina dobila u finalu HRT-ova showa. Pobjedu i sve pjesme koje je otpjevala u showu posvetila je pokojnom dečku Marku, a u sam show se i prijavila kako bi bol izazvanu gubitkom voljene osobe pretvorila u terapiju. Priznala nam je kako je tijekom showa vodila dosta borbi.

– Najteži dio u cijeloj ovoj priči bila je borba sa sobom. Kad imaš dvojbe, svašta ti se vrti po glavi, trudiš se izbjegavati neke kalkulacije, ali se one na kraju dogode same od sebe. Sve je to sasvim prirodno, i emocije i strahovi. Treba samo prihvatiti cijeli taj vrtlog, prepustiti mu se, jer ako se boriš s njim, ništa iz tebe neće izaći tijekom nastupa – objašnjava 22-godišnjakinja iz Lipovljana.

Iskustvo koje je stekla sudjelovanjem u showu rado bi prenijela natjecateljima druge sezone showa.

– Razmišljala sam i ako bude moguće, sljedeće sezone pomogla bih Jacquesu oko mentorstva. Treba pomoći kandidatima jer velik je pritisak s kojim se susreću, dvojbe su neizbježne i u takvim situacijama rado bih popričala s kandidatima – kaže. Njezin tim iz showa postao joj je, kaže, druga obitelj i među njima se stvorilo veliko prijateljstvo.

– Iza mene je toliko prekrasnih poznanstava da mogu biti samo iskreno zahvalna i sretna – kaže.

Ninin osebujan i poseban vokal osobito je došao do izražaja u finalu dok je pjevala makedonsku pjesmu "Zajdi, zajdi" i čini se kako joj etno prizvuk najbolje odgovara.

– Znam da mnogi imaju problema s određivanjem mog stila pjevanja i bilo bi sjajno kad se ne bi vodile rasprave jer to je nemoguće podvesti pod neki žanr. Ni ja ne znam reći na koji način to pjevam i mislim da je glazbu dobro držati izvan okvira – poručuje Nina.

Odmah nakon finala potpisala je ugovor s Fabianom Stilkeom, generalnim direktorom Universal Music Western Balkansa, koji će se dalje brinuti o njezinoj glazbenoj karijeri. Pitamo Ninu hoće li se posvetiti autorskim pjesmama ili ima neke druge zamisli.

– Imam svoje autorske stvari, ali vidjet ćemo još koliko su one prikladne za hrvatsko tržište. Još sam u šoku od svega, ali ono što znam jest da želim da se sve odvija polako jer sam iz životnog iskustva shvatila da je to najbolji tempo ako želite postići uspjeh. Ništa se ne postiže odjednom i bez truda i rada – kaže pobjednica.

Nestašno povučena

Roditelji Željko i Irena te sedmogodišnja sestra Tena najveća su joj potpora u ostvarenju glazbenog sna o kojem mašta odmalena.

– Kao dijete voljela sam promatrati, pjevušiti, učiti, išla u dvije škole... Bila sam nestašno povučena. Kao i sada – prisjetila se Nina svojih glazbenih početaka. U jednom trenutku nije vidjela svoje mjesto na glazbenoj sceni u Hrvatskoj.

– Voice mi je bio nekako zadnja šansa prije odlaska iz Hrvatske jer sam se bojala da ovdje nema mjesta za moj način pjevanja. Činilo mi se da je takav stil pjevanja previše za naše pojmove i ovo mi je bila zadnja nada da postoji ipak negdje mjesto i za mene. Pobjedom sam dobila poprilično potvrdu da možda ipak moram ostati ovdje – kaže Nina.

>>'Negativne kritike ojačale su me da budem još ustrajnija'

>>Tony Cetinski nakon poraza pitao Jacquesa: Kako ti je užitak tako igrati?

Komentara 4

FR
friz
16:57 27.04.2015.

da netko može ovako pjevati i na većinu nas toliko prenositi emocije to do sada još nisam doživio.Ona posjeduje nadnaravni glas i moč da nas sve prikuje da ju slušamo.Već sam sto puta preslušao njene izvedbe i još ih slušam.Jedva čekam da izađe njezin CD.

SO
sohnahoakasaa
17:03 27.04.2015.

Točno ali meni ne smeta što se 'toliko' piše o Nini. Nini predivnog Božanskog glasa. Svaka izvrsnost u ovoj zemlji je dobro došla i o njoj se premalo piše a najbogatiji smo na svijetu jer je na svakom koraku. Ali zbog ovih propaliteta, neradnika, muljatora i besprizornih nam se mozak zagadio. I sad 'njima' smeta pianje o nećem lijepom, o nekom tko nas u svakom trenutku kad poželimo može razveseliti svojim iskrenim 'davanjem' onog čiste lijepote liijepih emocija. Valjda nikom niš nemaju za dati pa neznaju ni primiti....

MI
mismis
12:50 27.04.2015.

sve je to divno i krasno al u zadnja 2 dana izaslo je vec milijun clanaka o njoj. dajte malo ohladite..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije