Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WTA Tokio

Wozniacki osvojila prvi trofej u 2016. i nastavila veliki niz

'Caroline Wozniacki of Denmark shakes hands with Donna Vekic of Croatia (L) after defeating her in their women\'s singles match at the Australian Open tennis tournament in Melbourne January 17, 2013.
Foto: Reuters7PIXSELL
1/6
25.09.2016.
u 09:59

Bivši svjetski 'broj 1' tako je nastavila niz osvajanja barem jednog trofeja na WTA turnirima svake sezone, koji je započela 2008. godine

Dankinja Caroline Wozniacki svoju je dobru formu u drugoj polovici sezone okrunila osvajanjem prvog trofeja u 2016. godini, a do njega je stigla na WTA turniru u Tokiju (nagradni fond 885.500 dolara), gdje je u finalu nadigrala domaću tenisačicu Naomi Osaku sa 7-5, 6-3. 

Mlada 18-godišnja japanska tenisačica po prvi se put našla u finalu i bolje je otvorila meč te breakom povela 4-3. Tada je Wozniacki zatražila liječničku pomoć i od sljedećih 11 gemova osvojila deset za prednost od jednog seta i vodstvo 5-0 u drugom. Osaka je uspjela spojiti tri gema, a Wozniacki je do trijumfa stigla kad je po drugi put servirala za pobjedu.

Wozniacki je tako osvojila svoj 24. naslov u karijeri, a prvi u 2016. godini. Bivši svjetski 'broj 1' tako je nastavila niz osvajanja barem jednog trofeja na WTA turnirima svake sezone, koji je započela 2008. godine. Za Wozniacki je ovo bilo treće finale na Toray Pan Pacific Openu, te drugi trijumf.

Naomi Osaka, koja živi u SAD-u, a rođena je u Japanu od oca Haićanina i majke Japanke. Do prvog je finala stigla u svom najdražem gradu, ali će na prvi naslov još morati pričekati. Čekanje će vjerojatno biti kratkog vijeka s obzirom na njezin napredak koji je vidljiv i po usponu na WTA ljestvici, na kojoj je u odnosu na kraj 2015. godine napredovala za više od 150 mjesta i u ponedjeljak će se prvi put u karijeri naći u Top 50.

WTA Tokio - finale:

Caroline Wozniacki (Dan) - Naomi Osaka (Jap) 7-5, 6-3

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije