Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GROZNI UVJETI

Rekordne vrućine u Wimbledonu, no one će koristiti našem Karloviću

Rafa Nadal
Foto: REUTERS/Stefan Wermuth
02.07.2015.
u 08:32

Sretne su jedino gledateljice jer prekjučer je Nadal za vrijeme meča protiv Beluccija nekoliko puta skidao majicu, kao i jučer Đoković protiv Nieminena.

Čak 34 stupnja pokazivao je jučer termometar u Wimbledonu, što je samo 0,6 stupnjeva manje od wimbledonskog rekorda iz 1976. godine. Tenisači su se jučer i prekjučer polijevali vodom, ogrtali ručnicima od leda, presvlačili majice, no nije im puno pomagalo jer uz veliku vlažnost u Londonu, 34 stupnja su kao 40 u Zagrebu. Također, za razliku od Australian Opena, gdje je temperatura na ovogodišnjem turniru bila 42 stupnja, igračima na Wimbledonu dodatno otežava i isparavanje iz trave.

Sretne su jedino gledateljice jer prekjučer je Nadal za vrijeme meča protiv Beluccija nekoliko puta skidao majicu, kao i jučer Đoković protiv Nieminena.

Englezi kao Englezi, pa su tako izračunali da je Nadal za vrijeme svog meča izlučio šest litara znoja. Naravno, nemoguće je toliku količine tekućine nadoknaditi.

Neuobičajeni uvjeti otežavaju posao i španerima reketa, ali ima i onih koji su sretni zbog visokih temperatura. Takvi uvjeti odgovaraju dobrim serverima poput našeg Ive Karlovića zato što su loptice brže.

A zbog visokih temperatura u Wimbledonu javio se i seksizam. Naime, na ženskim mečevima između drugog i trećeg seta dozvoljena je stanka od nekoliko minuta ako je temperatura iznad 31 stupnja.

– Ne shvaćam zašto onda to nije i pravilo na muškim mečevima. Trebali bismo svi biti isti – poručio je britanski adut za pobjedu na turniru Andrew Murray.

>> Ovo je grudnjak zbog kojeg Wimbledon kažnjava prošlogodišnju finalisticu

Komentara 4

DU
Deleted user
09:11 02.07.2015.

Karloviću će smetati više nego ostalima...., on je među najvišima i bliži je suncu koje prži sve jače i jače .....!!!

DU
Deleted user
09:28 02.07.2015.

Igraju 3-4 sata svako 2 dana i to j e nesto strasno. I za svako kolo dobiju po 50 -100 tusuca funti. Jadni oni. Ima ljudi koji rade po 8 sati dnevno u puno gorim uvijetima i nisu placeni zaa to. Da, tko im je kriv sto nisu tenisaci reci će netko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije