Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESUDIO MILIMETAR

Marin Čilić teškom mukom nakon pet setova prošao 90. igrača svijeta

Marin Čilić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
01.07.2015.
u 19:48

Bilo je 6:3, 4:6, 7:6 (6), 4:6, 7:5 za tri sata i 36 minuta igre

Marin Čilić za milimetar je prošao u treće kolo Wimbledona, nakon pobjede 6:3, 4:6, 7:6 (6), 4:6, 7:5 protiv Litvanca Ričardasa Berankisa. Trebalo mu je tri sata i 36 minuta za taj uspjeh i sad slijedi Amerikanac John Isner, mnogo opasniji protivnik.

Naravno da je Marin kao deveti na ATP ljestvici i deveti nositelj bio favorit protiv tenisača koji je trenutačno 90. i nikad nije prošao drugo kolo Wimbledona, ali na terenu se to nije vidjelo.

Mario Ančić davno je rekao da svaki tenisač mora imati najmanje jedan udarac koji ili je teško obranjiv ili je potpuno neobranjiv. Kod Marina danas je to bio servis, ali ništa više od toga. Istina, bilo je teško igrati na 34 stupnja, no protivniku nije bilo ništa drugačije. Tek je imao manji pritisak.

Ali početak je krenuo prema očekivanju, za 30 minuta osvojio je prvi set sa 6:3 i baš kad se činilo da će sve riješiti u tri seta te svjež otići na Isnera, dogodilo se suprotno. Litavac je igrao meč života, dobio je 6:4 i pritisnuo, osjetio je "krv". A bio je blizu i u drugom setu, koji je otišao u tie break. Marina je tamo spasio odličan servis, četiri zaredom savršeno su sjela i donijela lake poene pa je objeručke prihvatio pogreške koje je nudio protivnik i osvojio set.

I ponovno se činilo da će sve otići na stranu Marina Čilića da bi se potom vidjelo što se događa ako servis ne funkcionira. Odmah na prvom servisu naš najbolji tenisač gubi i Berankisu omogućuje break. Zatim i još jedan, a "probudio" se Marin prekasno, kod 2:5. Nije bilo snage za više od 4:6 izgubljenog seta.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

U petom je inače situacija takva da može otići na obje strane jer tie breaka nema, pritisak je golem. Nitko nije samim time želio previše riskirati, a kako je Čilić prvi servirao, imao je komfor napadati servis protivnika kod 5:4 i kod 6:5. U drugom pokušaju je uspio jer se ruka očito zatresla, neuobičajeno za meč napravio je tri pogreške i Čilić dolazi do 40:15. A tad se vidjelo neiskustvo, ali i velika sreća za našeg tenisača. Berankis čini dvostruku pogrešku, s time da je drugi loš servis doslovno za milimetar bio prekratak, pokazalo je to "oko sokolovo".

Da bi Isnera prošao, Marin će morati podići razinu igre, a za to mu treba odmor. Također, nadajmo se da neće biti ovako vruće i sunčano kao danas, vidjelo se na Marinovu kretanju i načinu igre da nije "sav svoj".

>> Marin Čilić bez izgubljenog seta prošao u drugo kolo Wimbledona

Komentara 7

Avatar jebb
jebb
20:21 01.07.2015.

Nikad prije cuo za ovog Berankisa... Dosad se mucio sa onima iz prvih 10 na svijetu, sad se poceo muciti i sa onima iz prvih 100. Sve mi se cini da bi drugi tjedan turnira mogao provesti negdje na jadranskoj obali.

DH
dalibor.hren
20:55 01.07.2015.

Kad će konačno drug Milorad Dušanović u mirovinu da više ne slušamo "stručne" bedastoće i gluposti?

BA
barbaizamerike
21:21 01.07.2015.

bravo marine legendo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije