Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKO UOČLJIV

Ovo je grudnjak zbog kojeg Wimbledon kažnjava prošlogodišnju finalisticu

Eugenie Bouchard
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
01.07.2015.
u 17:15

"Druge boje su dopuštene samo ako je riječ o ukrasu ili etiketi odjevne marke, ali pod uvjetom da nisu širi od centimetra."

Kanadska tenisačica Eugenie Bouchard nenadano je izgubila u prvom kolu Wimbledona od Kineskinje Ying-Ying Duan 6:7 (3), 4:6, ali tu nije kraj njezinim mukama. Zbog grudnjaka koji se isticao tijekom meča bit će kažnjena zbog kršenja rigoroznih pravila turnira.

Naime, Wimbledon je poznat po tome da tenisači mogu nositi isključivo bijelu odjeću i obuću. Donje rublje, čarape, znojnici, sve mora biti bijelo. Naravno, iznimke su oznake odjevnih marki koje krase tenisače, ali to nije baš najpoštenije jer trebali bi biti dosljedni apsolutno u svemu. No nisu, velike kompanije donose novac i to se pokazuje na tenisačima.

– Bijelo ne uključuje krem boju ili neke druge inačice bijele već isključivo bijelu. Druge boje su dopuštene samo ako je riječ o ukrasu ili etiketi odjevne marke, ali pod uvjetom da nisu širi od centimetra. To se odnosi na majice, donje rublje, kape, tenisice, čarape, znojnike i steznike – stoji u pravilima.

Jasno je da Nike znak itekako odskače crnom bojom i ima više od jednog centimetra. Dapače, mnogo je upadljiviji od grudnjaka za koji je bilo potrebno potruditi se da biste ga uočili.

Pa je tako Kanađanka zbog crnog grudnjaka, koji se isticao samo nekoliko centimetara izvan bijele majice, pred kaznom. Prošle godine kazna je bila takva da su tenisačice ili tenisače slali da se presvuku. No s obzirom na ispadanje, Bouchard bi mogla proći samo sa simboličnom opomenom.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

– Nisam bila svjesna pogreške, nisam razmišljala o grudnjaku – rekla je kratko nakon meča, nimalo uzrujana zbog cijelog "problema" koji je nastao. Više ju je mučio poraz, ipak je prošle godine bila u finalu turnira.

>> 'Zašto je Wawrinka protiv Đokovića igrao u boksericama?'

Komentara 6

DU
Deleted user
08:32 02.07.2015.

Ako je u wimbledonu pravilo da sva odjeća i dodaci moraju biti bijeli, to tenisači moraju poštivati i kvit. wimbledon sigurno neće promijeniti pravila zato što bi tenisačice željele nositi šarene grudnjake. Jedne godine je (ako se dobro sjećam) Federrer morao mijenjati tenisice jer su imale narančasti džon.

LI
liliZG
11:08 02.07.2015.

Zatucani starkelje i njihova pravila...pa nek ima onda oni kupe opravice i tenisice u bijeloj boji...

Avatar h.hulkic
h.hulkic
17:37 01.07.2015.

Najbolji teniser sveta plasirao se u treće kolo Vimbldona, pošto je u drugom kolu savladao Finca Jarka Nieminena sa 3:0, po setovima 6:4, 6:2, 6:3.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije