Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUSTRALIAN OPEN

Wawrinka novi kralj Australije! U finalu dobio Nadala

Stanislas Wawrinka
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/8
26.01.2014.
u 12:25

Wawrinki je ovo prvi naslov na Grand Slam turnirima, a do njega je stigao nakon dva sata i 25 minuta igre.

Švicarac Stanislas Wawrinka pobjedom protiv Španjolca Rafael Nadala sa 6:3, 6:2, 3:6, 6:3 osvojio je naslov na Australian Openu. Wawrinki je ovo prvi naslov na Grand Slam turnirima, a do njega je stigao nakon dva sata i 25 minuta igre.

Nadal nije dobro otvorio meč, što je Wawrinka iskoristio i u četvrtom gemu napravio break za vodstvo 3:1. Wawrinka je čvrsto držao servis sve do devetog gema. Španjolac je uspio izboriti tri break lopte, međutim Švicarac je nakon toga odigrao pet fantastičnih poena i dobio prvi set sa 6:3.

Tamo gdje je stao u prvom setu, Wawrinka je nastavio u drugom. Ekspresno je poveo 3:0, a onda je Nadal zatražio medicinski time-out, koji nije naišao na odobravanje Wawrinke, ali ni publike. Međutim ni to nije puno pomoglo Španjolcu jer je nakon predaha Švicarac set priveo kraju sa 6:2.

Ipak, Nadal se uspio unatoč ozljedi nakratko vratiti u trećem setu u kojem je ekspresno poveo sa 3:0. Wawrinka je u devetom gemu imao dvije break lopte za uzvrat i povratak u set, ali nije uspio, pa je Španjolac taj set dobio sa 6:3.

U četvrtom setu servisi su bili sigurni do šestog gema kada je 'pokleknuo' Nadal. Ipak, već u sljedećem gemu servis je izgubio i Wawrinka. Serija se nastavila i u osmom gemu koji je opet otišao na stranu Wawrinke. Kod servisa za meč u devetom gemu četvrtog seta Wawrinka nije dao nikakvu šansu Nadalu te je iskoristio prvu meč loptu za prvi naslov na Grand Slam turnirima u karijeri.

- Prošle godine imao sa ludi meč protiv Đokovića. Izgubio sam. Plakao sam mnogo nakon toga. Sada ne znam da li sanjam ili ne, ali otkrit ćemo u pondjeljak ujutro - rekao je Wawrinka, koji će od ponedjeljka biti treći tenisač svijeta.

- Stan zaslužio si naslov. Loša sreća je danas bila na mojoj strani. Veliko hvala svima, od sakupljača loptica do direktora turnia. Stvarno se svake godine ovdje osjećam fenomenalno, jer imamo sve što nam je potrebno. Žao mi je što se ovako završilo, ali vidimo se za dvanaest mjeseci - rekao je Nadal.

>> Kineskinja Li Na osvojila je Australian Open!
>> Nadal bez problema izbacio Federera za finale Australian Opena

Komentara 3

Avatar antuntun55
antuntun55
12:25 26.01.2014.

kraj Australije..zanimljivo....i to joj je učinio jedan čovjek...tenisač

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
13:32 26.01.2014.

Zaslužio si,čestitka,bravo!

PE
peugeot
17:25 26.01.2014.

Kad je uspio na jedvite jade, ali ipak, da nanese poraz "Jokeru" na AO sto ne bi to isto i to s lakocom ucinio i Nadalu! Ok, Stan, bravo ! (otac mu je porijeklom Poljak).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije