Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUSTRALIAN OPEN

Wawrinka: Novak? To je samo još jedan meč. Istina, bit će težak

Stanislas Wawrinka
Foto: Reuters (Ilustracija)
29.01.2015.
u 08:10

Lijepo je vidjeti još jednu Afroamerikanku da igra tako dobro i da je došla do polufinala, kazala je Serena za Madison Keys.

Ni Miloš Raonić, jedan od najboljih servera u današnjem tenisu, nije mogao oduzeti set Novaku Đokoviću. Bio je blizu u prvom setu, koji je Novak dobio u 13. igri sa 7:5, ali sve nakon toga bio je rutinski obavljen posao za najboljeg tenisača svijeta. Pobjedom 7:6 (5), 6:4, 6:2, nakon dva sata igre, Novak je ušao u polufinale Australian Opena, gdje ga čeka branitelj naslova Stanislas Wawrinka koji je neočekivano lako, sa 6:3, 6:4, 7:6 (6), svladao Keija Nishikorija.

Ovo je treća godina u nizu u kojoj se Wawrinka i Đoković sučeljavaju na Australian Openu. Lani su se sastali u četvrtfinalu, a pobijedio je Švicarac (9:7 u petom setu). Preklani je u osmini finala bio uspješniji Đoković (12:10 u petom setu). Ukupan međusobni omjer uvjerljivo je na strani Srbina – 16:3.

- Protiv Miloša sam igrao najbolje na turniru. Becker mi puno pomaže u psihološkoj pripremi, u tome je njegov doprinos najveći - kazao je Đoković koji lovi peti naslov na Australian Openu, čime bi se izjednačio s legendarnim Royem Emersonom.

Wawrinka je ostao naizgled miran:

- Meč s Novakom samo je jedan u nizu. Istina, bit će težak. Nisam došao braniti naslov, vratio sam se da bih ponovo igrao na Grand Slam turniru, a u polufinalu je sve moguće - zaključio je Švicarac.

U natjecanju tenisačica očekuje nas američko-ruski finale. U polufinalu će Marija Šarapova na Jekaterinu Makarovu, a Serena Williams na Madison Keys. Serena je sa 6:2, 6:2 nadjačala Cibulkovu, a Madison Sereninu sestru Venus sa 6:3, 4:6, 6:4.

- Uvijek navijam za Venus. U isto vrijeme, znam da je teško igrati protiv nje. Pobijedila me u našem posljednjem, dugom i iscrpljujućem meču. Ne mogu reći da osjećam olakšanje jer znam da me i protiv Madison, koja ima sjajan forhend, očekuje težak meč. Madison igra odlično. Lijepo je vidjeti još jednu Amerikanku, Afroamerikanku, da igra tako dobro i da je došla do polufinala - napomenula je Serena.

Madison, koja je 14 godina mlađa od Serene (19-33), zaradila je najviše dosad (650.000 AUD), pa nije čudno da razmišlja kako će potrošiti novac.

- Obećala sam si da ću, dođem li do drugog tjedna, kupiti torbu Louisa Vuittona. Ostalo ću uložiti u banku - rekla je Madison.

>> Goran Ivanišević otkrio čega se najviše srami iz igračkih dana

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije