Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Wimbledon

Vekić na Venus Williams, Lučić-Baroni na Cibulkovu

Donna Vekić
Foto: Press Association/Pixsell
1/5
24.06.2016.
u 14:11

Na papiru je najlakšu suparnicu dobila Ana Konjuh koja će se suprotstaviti iskusnoj Karin Knapp.

Ždrijeb trećeg Grand Slam turnira sezone nije bio naklonjen hrvatskim tenisačicama, jer će Donna Vekić već u prvom kolu na Venus Williams, a težak će zadatak imati i Mirjana Lučić-Baroni protiv Slovakinje Dominike Cibulkove.

Na papiru je najlakšu suparnicu dobila Ana Konjuh koja će se suprotstaviti iskusnoj Karin Knapp. No, Talijanka je slavila u njihovom jedinom dvoboju odigranom prošle godine u Cincinnatiju.

Mirjana Lučić-Baroni je prije 17 godina bila polufinalistica Wimbledona, što joj je uvjerljivo najbolji rezultat u karijeri na Grand Slam turnirima. Koliko je za nju zahtjevna suparnica Dominika Cibulkova, najbolje svjedoči podatak da je protiv nje ostala bez pobjede u četiri međusobna dvoboja. Prvi od njih odigrale su u Wimbledonu 2011. godine, kad je Slovakinja slavila s 3-6, 6-3, 8-6.

Donna Vekić nikada nije igrala protiv peterostruke wimbledonske pobjednice koja se trenutno nalazi na 9. mjestu WTA ljestvice, 103 mjesta iznad Osječanke, koja će protiv Venus Williams pokušati prekinuti niz poraza na WTA turnirima koji traje još od ožujka i kvalifikacija turnira u Miamiju.

Braniteljica naslova Serena Williams u prvom kolu ide na kvalifikanticu, dok će Španjolka Garbine Muguruza, koju je pobijedila u prošlogodišnjem finalu, a ova joj uzvratila ove godine u finalu Roland Garrosa, za suparnicu imati Talijanku Camilu Giorgi. 

>>U prvom kolu Wimbledona Ćorić ide na Karlovića!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije