Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
US OPEN

Nadal se osvetio Ćoriću, Konjuh prošla u drugo kolo

Rafael Nadal
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
01.09.2015.
u 08:34

Španjolac je slavio 6:3, 6:2 4:6, 6:4 za dva sata i 49 minuta igre

Borna Ćorić nije uspio ponoviti uspjeh iz Basela prošle godine, kad je pobijedio Rafaela Nadala 6:2, 7:6. Na US Openu je Španjolac slavio 6:3, 6:2 4:6, 6:4 za dva sata i 49 minuta igre te se tim plasirao u drugo kolo posljednjeg Grand Slam turnira u godini.

Mnogo će iz ovog poraza naš tenisač naučiti, ipak je vrijedno iskustvo igrati protiv takvog teniskog velikana, bez obzira što je trenutno osmi na svijetu i što nije na razini kakvu pamtimo u njegovim najboljim danima.

No došao je spreman na turnir, barem se tako čini. Odmah je pritisnuo Bornu, ali nije se naš tenisač dao te je odolijevao svim napadima dosta sigurno i čvrsto. S druge strane, vidjeli smo i da Nadal nije na svom servisu griješio kao što u posljednje vrijeme zna griješiti. U takvoj igri, iskustvo ipak pobjeđuje i Španjolac je kod vodstva 4:3 iskoristio jedinu break loptu u setu te došao do prednosti.

Na krilima te igre nastavio je i u drugom setu te oduzeo Borni servis kod 1:1 i potom kod 3:1. To su također bile jedine break lopte u drugom setu, što znači da je u tom trenutku Nadal imao savršenih tri od tri. Ćorić ponovno nije uspio zaprijetiti. Ali skupio je snage i treći set bio je njegov.

Napao je i oduzeo Nadalu servis na početku, poveo 2:0 i potom podlegao pritisku, ponajbolji tenisač u povijesti koristi drugu break loptu u trećem gemu i to je 2:1. No Borna zato kod 5:4 uspijeva poljuljati samopouzdanje Nadalu i koristi svoju drugu break loptu za 6:4. Činilo se u tom trenutku da je iznenađenje moguće.

Trajala je žestoka bitka na terenu, Nadal nije došao do breaka kod 1:2 i prilike koju je imao, ali Borna nažalost nije imao niti jednu sa svoje strane pa se nadao tie breaku. Ta nada nestala je kod 3:3, kad Nadal koristi jedinu break loptu u setu, stiže do vodstva 4:3 i to drži do samog kraja meča.

Na kraju balade, Nadal je iskoristio pet od šest prilika za oduzimanje servisa, a Borna jednu koju je imao. Španjolca u drugom kolu čeka 23-godišnji Argentinac Diego Schwartzman, trenutno 75. tenisač svijeta, koji je u prvom kolu izbacio 19-godišnjeg Šveđanina Eliasa Ymera.

Time je uspjeh nakon prvog dana polovičan jer uz Ćorića ispala je i Mirjana Lučić-Baroni nakon poraza od Nizozemke Kiki Bertens 6:3, 4:6, 2:6, a Ana Konjuh pobijedila je Nijemicu Tatjanu Mariu sa 6:4, 6.4. Marin Čilić je pak uvjerljivo slavio protiv Argentinca Guida Pelle 6:3, 7:6 (3) i 7:6 (3).

>> Čilić uvjerljivom pobjedom krenuo u obranu naslova na US Openu

Komentara 4

NI
nikola137822
12:53 01.09.2015.

borna moze dobiti jedan od 100 sa nadalom

RI
rikavac
09:34 01.09.2015.

kao sto sam jucer komentarisao pozitvnog omjera vise nema kako su novinari napisali da je jedan od rijetki koji pozitivan omjer protiv Nadala a odigrali jedan mec. Nece ga nikad ni imat tad ga je dobio i vise nikad nece.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije