Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPROŠTAJ U BOLI I SUZAMA

Umjesto najveće senzacije, Ana Konjuh postala najveća pehistica

Ana Konjuh
Foto: Reuters
1/7
01.07.2016.
u 20:40

Nakon nastupa u Wimbledonu Ana je u planu imala kratke pripreme, želja joj je bila nastupiti na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. No, tu je još u čekaonici, šesta je rezerva na ITF-ovj listi.

Snimka tog događaja obišla je svijet. Kada Ana Konjuh, želeći spasiti jednu “skraćenu” lopticu, trči prema njoj i nezgodno staje na nju desnom nogom. Vidi se kako se desni gležanj neprirodno izvrće i kako Ana šepajući dolazi do klupe. Bilo je i boli i suza, tražila je i dobila podulju medicinsku stanku. Ana je nastavila meč s bandažom, ali se jedva kretala.

Nesretni 15. gem

Dogodilo se to u meču s Poljakinjom Agnieszkom Radwanskom u četvrtak, pri omjeru 7:7 u trećem setu. Trećoj tenisačici svijeta nakon toga je put do pobjede bio otvoren, konačni rezultat glasio je 6:2, 4:6, 9:7 za nju. Planirano je ušla u treće kolo wimbledonskog turnira.

No, sve se to ne bi dogodilo da je 18-godišnja Dubrovčanka prije toga iskoristila barem jednu od tri meč-lopte. Prvu je imala pri vodstvu 5:3, na servis Radwanske. Potom je pri 5:4 servirala za meč i imala još dvije-meč lopte. Nije ih iskoristila. Pri 6:5 opet je servirala za meč, ali opet ništa. Kao da je morao doći nesretni 15. gem.

I umjesto da se raduje novoj senzaciji, jučer je Ana dan provela u liječničkim ordinacijama. Tek će se, naime, detaljnim i dodatnim pretragama saznati o kakvoj je ozljedi riječ i koliko će duga biti stanka za oporavak. Prve procjene govore da je došlo do istegnuća ligamenata desnog gležnja i da su pred Anom dva do tri tjedna pauze.

Nakon nastupa u Wimbledonu Ana je u planu imala kratke pripreme, želja joj je bila nastupiti na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. No, tu je još u čekaonici, šesta je rezerva na ITF-ovj listi. Sad je neizvjesnost oko njezina nastupa još veća jer će ovisiti i o tome koliko je teška njezina ozljeda.

No, znamo da Ana žarko želi braniti boje svoje domovine u Brazilu, pa ni tu mogućnost ne treba isključiti. Nešto novih otkaza će zasigurno još biti.

Dokazala da se može “fajtati”

No, kako god završila ta priča s Rijom, Ana je u Londonu nekoliko poena odigrala fantastično i dokazala da se može “fajtati” i s najjačima. Malo je nedostajalo da bude proglašena najvećom senzacijom. Umjesto toga, postala je najveća pehistica. Takav je (teniski) život.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije